Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość biblijny 91

w Biblii był apostoł Łukasz ? jak to możliwe? przecież litera Ł nie istnieje poz

Polecane posty

Gość gość biblijny 91

poza jeszykiem polskim a biblia nie została napisana po poslku i apostował nie byłPolakiem bo mieszkal w peniw rzymie starozytneym albo izrae jeroziloimie tam sie po poslku raczej nie mowi to skąnd Łukasz? albo Łazarz????? to polskie imiona?

Gość producent podpasek alvays
Nie było.

Gość bez sensu doprawdy
co pijesz, słonko? :classic_cool:

Gość AmbiwalentGirl
może Lukas??

Gość gość biblijny 91
ne pije rozmkanianiam biblie jutro mam porpawke z religiii musze zdac bo bede utod**yny ! :O wiec ptania do opracowania mezopotorpoamia Łazarz i Łukasz jak mieli na imie naprawde jak mial ma nzazwskico Jezus ile miala lat czy Jezus by blondynenm i jak jesli Maryja byla brunetka ile warzyl lrzkycż i pomuszcie ob nie zjadam do gimnbaznum!!

Gość gość biblijny 91
ludzie jankoe wiem ni umim pisac polsku ka z iny nyn nkkraji pohcodzim i chce w polska gimnzajum sie uczyc!! pomoozytne mi ?

Gość gość
Ależ masz problem! Nie było też w Biblii imienia Jezus, tylko Jeszua a w histiorii nie było królowej Elżbiety I, córki Anny Boleyn, tylko królowa Elizabeth. Jakie to ma znaczenie?!!! W tłumaczeniu na dany język imiona są dopasowane do danego języka, też mi zagadka...

Gość gość
jak mial ma nzazwskico Jezus ile miala lat ; ale to zalezy w ktorym roku chcesz wiedziec ile mial lat

Gość gość biblijny 91
brezsnuesnu ja musze znac orginilanie imiona bo niez ndam do klasy Łoukszasz - Luke the Evangelist Lucas en evangelista lukas po herajsku niemoszliweee zeby tobylo tak prosto zadzwnie di izraela ktra tam gozina?

Gość gość
Nie pij wiecej.

Gość gość
:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D:D Nareszcie jakieś śmieszne prowo i nie o kupie.

Gość gość
A jesli pytasz serio, to Łukasz pochodzi od greckiego Lucanos, a Łazarz od hebrajskiego Eleazar.

Gość gość
biblijny pisz częściej, dosyć mamy prowokacji tej etatowej kretynki co zawsze opowiada jak się zesrała między ludźmi.

Gość gość
ooo dziekuje gość!! o to chomidziło ! że to Lucanos i Eleazar , Lucanos szczegulolnie piekne imie Lucanos jak nosozorzożec dlaczegko nie uczymy sie o Apsosotowałem Lucanosie tylko Łukaszu! do licha! ludzie stresuje sie zaaraz ide na egzamiin komisjyjny czymajtajcie za mnie palca :) to nie prowoa i nie kupa