Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do kiedy pielucha

Polecane posty

Gość gość

Dziewczyny, jak w temacie do kiedy zakładałyście swoim pociechom pieluchę na noc? Moje dziecko już ładnie od dawna wola na nocnik ale pielucha po nocy zawsze jest mokra :(

Gość Alexa 7
Jak będzie wstawało z suchą pieluchą lub będzie ledwo zapełniona to wtedy można spróbować bez. Moje dziecię miało 4 lata jak w nocy bez pampersidła spało.

Gość gość
Moja sie odpieluchowała jak miała 2 lata i 3 miesiące i od razu z nockami. Jeszcze przez jakiś miesiąc zakładałam na wszelki wypadek, ze 3 razy sie zdarzyło posikanie, ale potem juz ok :) A ile Twoje dziecko ma autorko?

Gość Alexa 7
Ja odpieluchowąłam syna jak miał 1 rok i 9 m-cy, ale w nocy to jak miał 4 lata.

Gość gość
Pierwszemu synowi zdjęłam od razu kiedy skumał że nocnik trzeba miał 14 mies tak że i na noc nie zakładałam ,wieczorem szedł siku nie wysadzałam w nocy spał całą noc ,miałam ceratę ale nie było wpadek ,natomiast drugiemu zakładam na noc ma 2,5 roku przed snem potrafi wypić 0,5 litra wody,zaraz potem 250 ml mleka ,zrobi siku na noc ale żeby go w nocy wysadzać to chyba bym musiała sama nie spać ,bo pielucha po nocy mocno nadojona ,zresztą on jest nerwus zaraz drze buzię więc jak bym go wysadzała w nocy zaraz by sie obudził i darł sie że nie chce na nocnik ,tak że pewnie jeszcze długo na noc będzie miał zakładaną .

Gość gość
trzy lata ma ale zawsze na noc dużo pije i pewnie dlatego :( w dzień nie ma najmniejszego problemu, a w nocy zawsze zasikane.

Gość gość
mój skumał jak miał pół roku , od tej pory sika tylko do WC żaden nocnik :P

Gość gość
A porzadne wysikanie przed spanie nie pomaga? U nas zawsze przed samy połozeniem sie córka siusia i nie ma potem problemu. Ewentualnie obudzi się w nocy i pójdzie sama. Może tez pomoze nie pojenie zbytnie przed nocą?

Gość hahankaja
to co, dziecku pić nie dasz gdy poprosi?

mój synek ma 2,5 roku i od miesiąca mniej więcej chodzi bez pieluchy, a w nocy to zależy, jak jest upał to sam ściąga i śpi bez i wpadki nie było, a jak jest chłodno i mu założę to czasem sucha a czasem nie, myślę że jeszcze nie musi spać całkiem bez

Gość gość
Pojenie ,przecież takie dziecko samo po picie sięga ,nie trzeba podawać ,mój idzie do kuchni i bierze sam ,a że opija się na noc tyle to pewnie dlatego że zbytnio czasu nie ma w dzień bo wszędzie go pełno jak mówię napij się ,to bierze małego łyka i tyle a wieczorem jest spokojny przed snem i wówczas przypomina sobie że nie pił .

Gość gość
no własnie ja z tym piciem mam to samo,

kurka mój 3latek od 2 tyg budzi się z suchą pieluchą i zastanawiam się czy mu juz nie odstawić tego dziadostwa. ale on jak ma jakikolwiek wypadek, czy jak lekko popuści, czy jak sie nawet obleje wodą to sie strasznie przejmuje.