Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dfvevwervwer

Stres w pracy, w domu a próba zajścia w ciąże

Polecane posty

Gość dfvevwervwer

czy stres może negatywnie wypływać na zajście w ciąże?? jak sie nie denerwować jak w pracy masakra a w domu nie najlepiej??

Gość gość
sama w zasadzie odpowiedziałaś sobie na to pytanie; samo zajście jest możliwe, z tym, ze stres ogólnie źle wpływa na stan organizmu = możliwe kłopoty z utrzymaniem ciąży. Poza tym ... skoro w domu jest nie najlepiej, to po co chcesz zajść w ciążę? Masz nadzieję, że ciąża uleczy stan jaki jest teraz? Błąd. Zacznij od naprawiania (oczywiście we dwoje, przy obopólnej woli) złego stanu sytuacji domowej. To pół sukcesu. Z pracą będzie gorzej. Jedyna metoda na pozbycie się tego stresu to odejście z pracy, ale wiemy jak jest dzisiaj w tej materii. Ciężko znaleźć cokolwiek, więc człowiek tkwi w byle czym, by mieć jakiś zarobek, nie ważne jakim kosztem.

Gość dfvevwervwer
ale w domu nie znaczy, ze miedzy mną a mężem miedzy nami jest wszystko jak najbardziej ok i oboje chcemy dziecka ale mieszkamy z moimi rodzicami i są różne sprzeczki i nerwowe sytuacje i nie piszcie mi to sie wyprowadz bo ja sie własnie wprowadziłam bo mam rodziców juz nie młodych, z ciezka sytuacja finansową i im pomagamy, sami mieszkanie wynajmujemy w pracy jest zle i nerwowo ale teraz jaksie juz staramy o dziecko zmiana pracy to samobójstwo bo mam umowe na czas nieokreslony i bardzo blisko do pracy wiec zmiana teraz odpada