Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jak sprawdzić czy dziecko ma niedobór witaminy d3??????

Polecane posty

Gość gość

Robi się morfologię tylko czy jak????

Gość wiedzma ple
Trzeba oznaczyć we krwi stężenie 1,25 OOH)2 D3 i 25 (OH)D.

Gość wiedzma ple
oczywiście 1,25(OH)2D3

Gość gość
ja robiłam córce- w laboratorium mówisz że chcesz zrobić badanie na poziom wit d3 z krwi i tyle ja płaciłam 50 zł

Gość gość
aha ,a czy przy tym (jak powiem ze na wit.d3) wyjdzie tez jakby mial niedobór innej witaminy,anemię itp. czy tylko witd??

Gość gość
badają tylko wit d3 na tym koniec. Możesz zrobić tez badania na wapń fosfor i żelazo.

Gość gość
a czemu chcesz zrobić pozom d3 cos jest na rzeczy?

Gość gość
Aha ,kurcze pasowało by mi już zrobić więcej jak juz go bedą kłuć..:/ Tak, jest drobniutki -nie wiem czy nie ma niedoboru witamin no i poci się mu główka a to moze być objaw niedoboru wit d3

Gość gość
a co pediatra mówi? moja ma w normie wit d mimo że nie może mleka ztą witaminą i w kapsułkach też nie i tez poci sie główka. Moja ma podwyzszone tsh i bierze leki.

Gość gość
Zrób dziecku morfologię z rozmazem tsh żelazo wit d i mocz ogólny i idz do pediatry wydaje mi się że na chwilę obecną to wystarczy.

Gość gość
pediatra na nfz nic..... idziemy prywatnie dopiero jak przyjdzie z urlopu,ale wole zrobic juz te badania zeby bylo z czym isc

Gość gość

Zawsze myślałam, że wystarczy witamina C,D3 i magnez, żeby czuć się ok. Poszłam z koleżanką dla towarzystwa do gabinetu 3mmedical i przy okazji zrobiłam sobie test na niedobory. Okazało się, że mam skurcze bo brak mi potasu i moja skleroza wynika z braku krzemu. Tak mnie to zaciekawiło, że zdecydowałam się na dobór właściwych suplementów urządzeniem enso. Ekstra sprawa i naocznie przekonałam się, że nie wszystkie suplementy działają na mnie jednakowo mimo, że nazwy są podobne.