Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lorinee

Facet poznany na necie mnie prześladuje-boję się.

Polecane posty

Gość lorinee

Na jednym z portali internetowych poznałam miłego faceta. Szybko poszło, kwiaty, randki, seks, spacery itp. Facet jest Rosjaninem.Nie chodzi o wizę był żonaty z Polką( prawdopodobnie w tym celu).Z początku bardzo podobało mi się jego zaangażowanie,ale teraz zaczynam się go obawiać. Kiedyś rozmawialiśmy o sytuacji jak u mnie w mieście, mąż zastrzelił żonę, gdy ta powiedziała,że odchodzi. On powiedział,że to nic złego i prawdopodobnie by tak postąpił. Zaśmialam się, ale on nie żartował. Tłumaczyłam mu " no i po co ci to, pójdziesz do więzienia, może by cię deportowali" a on " hahha nie pójdę, a nawet jeśli to ona zapłaci za to ,że mnie skrzywdziła. Ciągle siedzi to w mojej głowie. Boje się odejść, zakończyć tą relację. Dzwoni do mnie kilkanaście razy dziennie, awanturuje sie,jak mam zajety tel,ze z kim rozmawiam.Niezapowidzianie przyjezdza i wystaje pod moim domem. I czeka. To nie żart. Po prostu dzwoni i mowi,ze jest,a jak mowie,ze mnie nie ma to on " zaczekam" ew'" to przyjade po ciebie".Ostatnio byłam na kawie z przyjaciółką do przypuśćmy 17.Z nim ( nazwijmy go Siergiej) na 20 się umowiłam. Wracam z kawy, powoli, kupuje po drodze truskawki, gadam przez tel z mama ( wkoncu mam 3 godziny). Słyszę,ze ktos sie dobija,ale ja rozmaiwam teraz wiec oddzwonie potem. gadajac ide pod moj blok. Stoi Siergiej, wypda z samochodu, wyrywa mi tel i sprawdza z kim gadałam i zaczyna na mnie krzyczeć.Że on dzwoni i sie nie moze dodzwonic, e 10 min i by odjechal. Nie wytrzymalam, tez zaczęłąm krzyczeć,że jest nienormalny,bylismy umowieni na 20, jest 17.30 a on smie tu czekac i jezcze robic wyrzuty, jest 3 h za szybko to jego sprawa i koniec. Chcialam pojsc ale mnie zatrzymal. Pgadalismy, wzielam prysznic, wyszlam do niego znowu(nie chcial wejsc, nie lubi mojej wspollokatorki)Wczoraj powtórka. Boję sie,ze jest świrem. Zadzwonilam ( pro forma) co slychac. Bo on sie pluje,ze nie mam potrzeby z nim rozmawiac i tylko on to robi. A on opowida " zejdź na dół to się dowiesz". Czli jak długo tu stał??!!!. Ludzie, ja się go naprawę boję. Nie wiem co mam robić. Niedługo kończe studia, chcę wracać do siebie, on zapwnia,ze sie wyprowadzimy tam gdzie ja chce i zamieszkamy razem. Boję się go:(. Boję się z nim skonczyc, bedzie tu stal, czekal, sledził mnie. ( Zapewnia,ze jakbym odmowila spotkania to by wyslala kumpla,zeby za mna jezdzil autem). Moi znajomi go nie trawia, to naet malo powidziane. Nie wiem jak to skonczyc bez uszczerbku:(.

no to niezle wpuscilas sie w maliny. wspolczuje! z takim typem to nie zarty. tez bym sie bala. w ostatecznosci mozesz pojsc na policje. pytanie jest tylko czy to jakos na niego wplynie. on jest chyba w swoich zachowaniach nieobliczalny.

Gość gość
dlatego uwazam ze internet jest najgorszym źródłem do poznawania ludzi - nigdy nie wiesz na kogo trafisz, a psychopatów na świecie jest wiele. też bym się bała na Twoim miejscu. masz możliwość zeby na kilka dni wyprowadzić sie do kogoś innego- koleżanka, kumpel, rodzice itp... tak zeby on nie wiedział gdzie przebywasz. dobrze by było żeby ktoś przez kilka dni Cię odprowadzał do pracy , moze za jakis czas gość zapomni i sboie daruje. Nie wiesz co to jest za człowiek i do czego jest zdolny, a wyczekiwanie na kogos kilka godzin przed domem nie należy do normalnych zachowań, uważaj.

Gość gość
kurva ktora dala du.pska dobrze nie znając, trafila na psychopate, no naprawde strasznie mi cie szkoda obrzydliwy kurviszonie :O

Gość Fiuciszek
Nie żal mi cie głupia pipo

Gość gość
Jak długo się znacie? po ile macie lat? z ta policja tobym uważała, pomyśl co moze zrobić jak przyjadą do sprawdzic. moze ma tez kumpli psychopatów. radzę Ci zmienić miejsce zamieszkania na jakis czas tydzien, dwa. sama napisałąs ze teraz konczysz studia i chcesz sie wyprowadzic.

Bez sensu ten temat :o przecież skoro poznałaś go osobiście to już nie ma żadnego znaczenia że poznaliście się w necie :D Co do prześladowania radzę najpierw lojalnie ostrzec go że jeśli nei przestanie Cię prześladować pójdziesz na policję...a potem się do tego dostosować

Gość gość
Uważaj z policją, bo Rosjanie to się jej nie boją.

mysle, ze pierwsze co trzeba zrobic to mu kategorycznie zabronic zeby stal i wyczekiwal pod twoim domem. powiedz mu, ze mozecie sie spotykac (na razie tak na odczepnego) ale ty masz studia i jakies zycie tez poza nim i ciebie jego zachowanie stresuje. spotkania tylko na miescie i na umowiony czas. zadnego terroru telefonicznego, zadnego sprawdzania, itd. Zobaczysz jak on na to zareaguje. wtedy sie zorientujesz czy mozesz "pozwolic" sobie na wiecej i ewentualnie w jaki sposob. jesli juz po tej rozmowie bedzie swirowal to nie widze zeby to sie zakonczylo bez rabanu.

Gość gość
tak niech dziwa idzie na policję, wchodzi i mówi: dałam du.py pewnego rosjaninowi na 1 randce, a on mnie teraz prześladuje, buuu 😭 ja bym się wstydziła iść na policję z czymś takim, ty puszczalska dziwo

Gość Fiuciszek
I do tego jakiemuś pieprzonemu ruskowi

Gość gość
jeżeli poznałabyś go przez znajomych to taka sytuacja by Ci się nie przytrafila, bo wątpię ze któryś z Twoich kumpli czy koleżanke przyprowadziłby na impreze/na piwo/ lub znajomy z uczelni jakiegoś idiotę psychopatę. a jeżeli poznajesz kogos obcego , nie macie wspolnych znajomych, poznajesz go przez neta, zawsze jest ryzyko. zobacz ilu desperatów zakłąda konta na portalach randkowych, kiedys swego czasu tez miałam tam profil i pisali do mnie faceci 20 lat starsi oferujacy seks. w zadnym wypadku nie strasz go policja !!! wyobraź sobie jak on moze sie zachowac jeżeli mu o tym powiesz, nie rób tego ! nie mow mu o zadnej policji, jak chcesz to głosci to po prostu zgłoś nie uprzedzając go

Gość gość
czy w necie czy w realu to juz go poznalas dałas d*pska i cojeszcze chcesz teraz mamy cie załowac. nie wiesz komu dajesz a potem biadolisz dobrze ci tak jeszcze ruska ci sie zachialo

Gość gość
jak długo sie znacie i po ile macie lat?

Gość lorinee
Mam 23 lata, on ma 25. Ja studiuję,(kończe licencjat i stąd spadam gdzies blizej), on pracuje.

Gość lorinee
prawiki nie atakować,a iść się klepnąć.Kumple daje wp**ol, dziewczyny olewają, rodzice poniewierają to takie cioty mogą się chociaż tu wyżyć. Nie dałam doopy na 1-szej randce. Nigdzie tak nie napisałam.

Gość lorinee
spotykamy się niecałe 2 mies.

czytaj tylko te wpisy, ktore ci jakos pomagaja, inne ignoruj! a czy ty juz z nim rozmawialas, ze takie zachowanie jego ci nie odpowiada i cie stresuje. czy tez sie boisz?

Gość gość
czytaj tylko te wpisy, ktore ci jakos pomagaja, inne ignoruj!" X nastepna glupia pipa:D skad ma wiedziec ktore wpisy ignorowac jezeli ich nie przeczyta? X doradzila-nie czytaj!:D

Gość gość
jak można dać d**y ruskowi na 1 randce ?

Gość lorinee
Rozmawiałam z nim,że to nie jest normalne. A on,ze jak kogos się kocha to jest normalne. I przynajmniej ma pewnosc,że jetem tylko jego, bo nie mam możliwości nawte spojrzeć na nikogo innego(to prawda). Uwaza,ze zabicie niewiernej zony czy dziewczyny nie jest niczym zlym, ze moze jakby sie zastanwil,to by nie zrobil ej nic,ale w afekcie to mozliwe, poza tym wtedy nizsza kara. O policji nie ma mowy, on się jej kompletnie nie boi. A ja jego kumpli owszem. I jego samego. Oni mnie lubią,żartuja ze mna, podoba im sie,ale wiem,ze to nie są mili panowie.Nie moge jechac do rodzicow, pojedzie za mna ( nie wiadomo,ale mozliwe,ze ktos mnie obserwuje,albo on sam) a a chce ich chronic. Nie chce,zeby w jakikolwiek sppsob placili za moj zly wybor. Staje sie już sama najgorszym świrem. Wciż boję się,ze ktos mnie śledzi, boję sie wskazać drogę mężczyznie,jesli o nia pyta a ulicy. Kiedys bylusmy ze Sieriejem na Helu, jakis facet pyta o droge, on jest w aucie, wyszedl i zpaytal pana czy nie bylo innych przechodniow.

Gość gość
w c*pke to jeszcze rozumiem , ale w d*pe z ruskiem na pierwszej randce ? Ołłłłłłł madafaka no way

Gość gość
a tak apropo polak by cię tak nie dręczył , a ty głupia szukasz wśród obcokrajowców miłości ;(

Gość gość
dobrze ci tak głupia c*pooo 2 miesiace wiec jzu po pierwszym spotkaniu powinnas wyczuc ze z nim cos nie chalo a ty juz sie do łóżka z nim pakujesz i p**de nadstaiwasz myslisz c*pką i tyle wiec dobrze dorbze neich cie przesladuje, jemu dałas wiec czemu innemu miałabys nie dac facet cie rozszyfrował wiec cie teraz pilnuje puszczalska pipo

Gość gość
czytaj tylko te wpisy, ktore ci jakos pomagaja, inne ignoruj!"zapewne chodzi o to zeby przeczytała wszystkie, ale po tym te idiotyczne olała . X nastepna glupia pipasmiech.gif - następny forumowicz któremu cięzko jest ruszyć głową skad ma wiedziec ktore wpisy ignorowac jezeli ich nie przeczyta? X doradzila-nie czytaj!smiech.gif

Gość angelllia
I juz widzw jak kazdy z was idzie do lozka po kilku mies. Ciekawe skad te tluste panny mlode z bebechem jak balon bo inaczej sie nie dalo " chłopa" złapać. Prawiki,no komment

Gość gość
nie chodzi o narodowść ale chyba poznala go w miare i wiedziała z kim z jakim psycholem idzie do łóżka wiec co tu jej żalowac i jej cos doradzac

Gość gość
gdyby wiedziala ze na takiego trafi pewnie by sie nawet z nim nie spotkała

nie da sie kogos poznac przez 2 miesiace ale ze ktos ma swira i patologiczne zachowania to mozna zauwazyc bardzo szybko. ale tobie - jak sama piszesz - na poczatku to sie bardzo podobalo dlatego moze facet podniosl poprzeczke w swoich "odchylach od normalnosci". nie widze mozliwosci zebys sama sobie z tym poradzila. jak to takie mafiozo kumpli to znajda cie wszedzie, jesli tylko beda chcieli. wspolczuje cie!

Gość lorinee
Dokłądnie to tak. Nie wiedziałam jaki on jest. Chociaż własciwie mogło dac mi to dać do myślenia,bo na 2 randke przyjechal nie zaproszony. Przestancie mnie pojezdzac " ideały" bo po mnie to spływa. Stało się i trudno. Może się zdarzyć każdemu, a raczej każdej. Moim tematem jest znalezienie pomysłu,jak sobie z nim poradzć. Może w jaki sposob przestac byc dla niego atrakcyjna? (probowalam brak makijazu, rozmowa o poezji, ksiazkach itp) na nic.