Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikolinka

pomocy!!!!! mega suchy i męczący kaszel w ciąży!!!! już wymiękam

Polecane posty

Gość pikolinka

możecie polecić jakiś syrop, który wam pomógł? Byłam u ogólnego- nic mi nie dała, jedynie osłuchała, że to nie płuca, ani oskrzela. A ja mam wrażenie, że zaraz wypluję mojego dzieciaczka. Domowe sposoby- syrop z czosnku i cebuli nie działa, syrop Stodal też nie.. piję teraz prawoślazowy- też kicha. już nie daję rady tak mnie dusi :( doradźcie coś!!!!

Gość Anoooo
Drosetux

Gość AAsiczka
cukierki szałwiowe zawsze jakoś łagodzą podrażnione gardło ale i mają jakieś tam funkcje bakteriobójcze spróbuj. albo kup w aptece albo chociażby te verbeny prawie w każdym sklepie można dostać a wyciąg z szałwii w sobie mają

Gość gość
płukaj gardło wodą z solą. ( niedobre ale pomaga )

biorę tabletki na podrażnione i suche gardło, mam nawet spray. Wszystko to na nic, muszę najpierw wyleczyć ten cholerny kaszel

Gość Nic dziwnego, że specyfiki
których używasz nie działają, bo wszystkie są na mokry, wykrztusny kaszel, a Ty masz przeciez suchy :O Potęgujesz tylko nieprzyjemne doznania. Brawo, dalej lecz się sama. Na suchy kaszel najlepiej działają inhalacje z soli fizjologicznej-nawilzają śluzówkę gardła i w żaden sposób nie zaszkodzą dziecku. Poza tym płukanie gardła oliwą, ale to juz dla bardzo zdesperowanych

Gość Nic dziwnego, że specyfiki
Płukanie gardła wodą z solą to równie rewelacyjna metoda- dodatkowo wysuszy śluzówkę i podrażni gardło :O

Gość gość
ja tak miałam w kwietniu, nie umiałam spać przez kaszel. Brałam antybiotyk, ale za bardzo nie pomagało. Brałam syrop prawoślazowy, inhalacje rumiankiem + szałwia, płukanie gardła septosanem i gargarinem, poza tym psikałam do gardła Hascoseptem. Wsyztsko to poleciła mi lekarka, w ciąży byłam przeziębiona z 4 razy, więc dowiedziałam się o różnych metodach...