Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość otyła wegetarianka

Dieta dla wegetarianki.

Polecane posty

Gość otyła wegetarianka

Muszę schudnąć jakieś 10-15 kilogramów. Wszystko byłoby ok. gdyby nie jeden malutki niuansik. Od 7 lat jestem wegetarianką i z gry wychodzą wszelkie diety z mięsem. Mam 160 cm wzrostu i ważę 60 kg. Zupełnie nie wiem skąd tak duża nadwaga. Jestem osobą aktywną fizycznie, zdrowo się odżywiam (zero fast-foodów), a waga ciągle leci w górę. Macie jakieś fajne dietki odchudzające?

Gość Ginger16
Wyeliminuj wszelkie produkty zbożowe i cukier :) I oczywiście ziemniaki, owoce które mają dużo fruktozy.. Wbrew pozorom jest dużo innych produktów z których możesz korzystać :D Proponuje jadać owoce do godziny 12 a potem wszystko na co masz ochotę do oczywiście bez produktów niedozwolonych.

Gość gość
Ja też jestem wegetarianką i ostatnimi czasy się "załatwiłam" i przytyłam dość sporo mimo zdrowego odżywiania. Pieczone przez siebie chlebki, ciastka zbożowe, kasze, ziemniaki itp. zrobiły swoje. Jak pisze koleżanka wyżej trzeba ograniczyć węgowodany, owoce do 12 i same, tz. bez żadnych jogurtów czy innych towarzyszy. Żadnej diety Ci nie polecam. Jedz jw. i do 18 (daj odpocząć później żołądkowi).

Po pierwsze - ile to trzeba tłumaczyć - nie masz nadwagi! Masz zupełnie normalną, zdrową wagę, ale nie jesteś chudzielcem. To, do czego chcesz schudnąć, to już jest na granicy niedowagi (a 15 kg to już JEST niedowaga). Nastaw się raczej na to, żeby schudnąć 3-4 kg i nabrać mięśni i kondycji. Sama jestem wegetarianką i odchudzam się zawsze (jeśli tego potrzebuję) po prostu dietą MŻ. Niemal nie jem słodyczy, mało smażonego, uważam z serami, pieczywem. I to chyba tyle. Moim patentem na zabicie głodu jest prażona soja. Nie jest jakaś szczególnie niskokaloryczna (ok. 480 kcal w 100g), ale bardzo sycąca. Ja stosuję ją jako "zapychacz", kiedy nie mogę wyjść zorganizować sobie czegoś do jedzenia, a w brzuchu burczy, i opakowanie 150 g męczę już chyba drugi tydzień. Bardziej byłabym w stanie coś podpowiedzieć, gdybym wiedziała, jak restrykcyjną wegetarianką jesteś. Bo ja nie jem tylko mięsa, ryb (też owoców morza i kawioru) i produktów zawierających żelatynę. Do tego dokładam sporą aktywność fizyczną - 3 razy w tygodniu siłownia, codziennie rower, spacery z psem też swoje robią. I przy Twoim wzroście ważę 54 kg, z czego spora część to mięsnie.

Zresztą, Twoja "nadwaga" to pewnie rozmiar gdzieś 38, prawda? (sama przy 6 kg mniej i tym samym wzroście mam 36) Więc tu nie ma sięco na siłę odchudzać z wagi, tylko nabrać kondycji. Jak nabierzesz trochę mięsni, to reszta pójdzie sama :)

Gość Olcia Dubicka
Jeśli jesteś wegetarianką to zamiast mięsa możesz jeść twaróg, serki wiejskie aczkolwiek one nie są wysokiej jakości. W dalszej kolejności jajka to zdrowe źródło białka a nie jest mięse, no i można jeść ryby ale to już kwestia tego czy uznajesz je jako mięso czy też nie :) A też są inne sposoby odchudzania :) Mi kobieta której opiekuję się dziećmi poleciła tabletki odchudzające Forever Slim, dostałam od niej pierwsze opakowanie w prezencie a też można je kupić na allegro. Do tego zaraziła mnie zdrową żywności nisko przetworzoną. I już po 3 tygodniach schudłam 7 kilogramów ;) A z aktywności fizycznej to tyle co spacery z dziećmi którymi się opiekuję i plac zabaw ;) Wcześniej byłam na samej zdrowej diecie ale nigdy nie było takich efektów ;) Zdecydowałam się po tym jak zobaczyłam że tabletki zostały przetestowane przez głównego inspektora sanitarnego i dopuszczone do obrotu w Polsce co potwierdza ich bezpieczeństwo a to jest najważniejsze i nie wszystkie podobne preparaty przeszły takie testy co stawia ich w złym świetle.