Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

"ZOSTAWIAM NIESPEŁNA MIESIĘCZNĄ CÓRKĘ I JADĘ NA URLOP ...

Polecane posty

Gość gość

... bo muszę wypocząć" słowa mojej znajomej - dziecko urodziło sie 3 tygodnie przed terminem, - ma juz jedno dziecko 7 lat czy tylko mnie dziwi takie podejście matki do dziecka czy teraz to juz norma

Gość gość
niezbyt mądra decyzja, ale to chyba sprawa jej i jej męża, a nie twoja, co?

Gość gość
ojej 3 tygodnie jest mamusia i juz musi odpoczac. Ja bym tak małego dziecka w życiu nie zostawiła

Gość gość
owszem to moja spawa bo owa znajoma chce bym zajęła sie jej straszym dzieckiem.

Gość gość
a kto ma opiekowac sie niemowlakiem?

Gość gość
ktos inny ma sie nim zająć.. chyba babcia

Gość No nie wiem ,,,,,,,,,,,
Jak babcia sie zgadza to w czym problem ?

Gość gość
niech jedzie i odpoczywa, a narobić się przy dzieciach jeszcze zdąży ...

Gość gość
hm,rozumiem większe dziecko no ale noworodka hm...natomiast ja sama nie miałabym siły nigdzie jechać tak krótko po porodzie dla mnie to trochę niezbyt mądre

Gość gość
jak ma z kim zostawic i nie karmi cycem to w czy problem??? ja jak przestalam karmic pojechalismy sami z mezem na wczasy

Gość gość
hm,rozumiem większe dziecko no ale noworodka hm...natomiast ja sama nie miałabym siły nigdzie jechać tak krótko po porodzie dla mnie to niezbyt mądre

Gość petronellla
Jej cyrk jej malpy,ale dziwie sie. z kazdym z moich dzieci w wieku niemowlecym,a zwlaszcza noworodkowym bylam zwiazana po zwierzecemu i nie dalabym rady zostawic ich na dluzej niz pare godzin,a te pare godzin to tez z bolem. dziwie sie,ze ktos moze miec taki organizm,ze 3 tyg po porodzie mysli przede wszystkim o ulopie. no chyba ze ciaza ja umeczyla do granic,ktoz to wie

Gość gość
o to że to dziecko ma 3 tygodnie, a dwa było w szpitalu i wydaje mi sie ze powinno zaaklimatyzować. Może jestem staroświecka ale chyba takie maleństwo wymaga szczególnej opieki i obserwacji

Gość hohohoho :))))))))
Juz nie przesadzajcie . Dziecku się krzywda nie stanie . Może ta kobieta ma doła i potrzebuje chwile pobyć sama.

Gość gość
moja szwagierka jest teraz w ciąży, narzeka jak jasna cholera, cały czas chodzi wściekła, czasami wydaje mi się, że ta jej ciąża to jakaś wpadka, bo cały czas tak się wścieka. Już zapowiedziała, że po urodzeniu dziecka zostawi je z babcią ( tzn ze swoją mamą ) bo oni z mężem mają zamiar wyjechać na 2 tygodnie... no comment ;/

Gość gość
ahhh piepszycie moze potrzebuje odpoczac poczatki sa trudne!! nie raz jakas depresja poporodowa itd to lepiej jak sie wyjedzie. NIE SLUCHAJ INNYCH POTRZEBUJESZ ODPOCZAC A MASZ OKAZJE I OPIEKE NAD DZIECKIEM JEDZ.

Gość gość
oni nie wiedza tego czy jestes zmeczona itd zamknac przy garach i dzieciach najlepiej. pomysl o sobie. nikt nie wie co czujesz moze cie to przerasta nie masz sily potrzebujesz zregenerowac !!!!!! jedz

Gość jhvjhbkjkk
to sprawa jej i jej męża!!! Nie rozumiem po co ta dyskusja?? :O Różne sa przypadki, to że jedna druga trzecia nie wyjechałaby zostawiając małe dziecko to nie znaczy ze ona tego nie potrzebuje... Może ma depresję poporodową, zły nastrój itp?? Ważne, że dzieckiem ktoś się zajmie a ona wróci wypoczeta, nabierze sił - także jej dziecko na tym zyska. Lepsze to niż wykończona, zdołowana mama... Nie oceniajcie kobietki innych przez pryzmat siebie bo tak jak już mówiłam są różne sytuacje, różni ludzie, różne przypadki :)

co zyska noworodek pozostawiony prze matkę , która jeszcze niedawno była całym jego światem ,bo " mamusia musi sie zregenerować " ?

Współczuję osobie która zajmuje się dzieckiem :o Bo przecież będzie miała dziecko co 2 miesiąc by mamusia sobie odpoczęła , bo jest zmęczona :o A kto powiedział że macierzyństwo to cud i miód ? Koleżanka już jedno dziecko miała wiec wie jak to smakuje. Ja bym na taki krok się nie odważyła.

Gość jhvjhbkjkk
już matki polki cierpiętnice sie odzywają :O niech wypocznie ta matka moze naprawde jest w zlej kondycji psychicznej, nie wszystkie matki tak świetnie się czują jak wy :O sa różne przypadki jak juz mówiłam a wy pier,dolicie jak potłuczone... co zyska dziecko? mamę która ma siłę się nim zająć, wypoczetą, z lepszym nastrojem...

a czymże mamusia ise tak umęczyła skoro jeszcze nawet dobrze w domu z dzieckiem nie posiedziała ?:) Zostawi noworodka obcej - z punktu widzenia opieki - osobie i poleci odpoczywać ? to co edize później ? jak zaczną sie kolki , ząbki , nauka raczkowania ? świat schodzi na psy . apropo psów - nawet suka nie zostawia szczeniąt po 3 tygodniach .

Gość gość
Maż pracuje od rana do wieczora i nie jedzie na urlop, ona nie pracuje ale dziecko pójdzie do żłobka od 3 mc - to jest pewne. -- nie zazdroszczę jej, jej dziecko jej i ojca dziecka sprawa, po prostu nie wiem po co zachodziła w ciąże skoro (moim zdaniem) juz "olewa" dziecko. no chyba ze we współczesnym świecie to normalne nie ma żadnej depresji poporodowej, żadnej traumy ciążowej i nie był to ciężki poród

Gość gość
Jeżeli ma pełne zaufanie do babci... Może ma depresję poporodową? Może wysiadła psychicznie po pobycie z dzieckiem w szpitalu? Różnie może być.

Gość gość
właśnie dlatego jestem zdziwiona jej "urlopem"