Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość juzsamaniewiem

LOT SAMOLOTEM RYANAIR - bagaż rejestrowany i podręczny

Polecane posty

Gość juzsamaniewiem

Witam! Za niedługo wylatuję do innego kraju na ok. 2 miesiące więc biorę TROCHĘ rzeczy... Będzie to moja pierwsza podróż samolotem wraz z bagażem. Mam pewien problem z rzeczami, które chciałabym zabrać, ale kompletnie nie wiem czy niektóre z tych rzeczy są dozwolone do przewozu, a jeśli tak to czy w bagażu rejestrowanym czy w podręcznym i czy tzreba to pakować w jakieś woreczki.... a więc mam wątpliwości do takich zreczy jak: ładowarka do telefonu, leki, pęsetka, pilniczek, cążki do skórek, lakier do paznokci, suszarka, pianka do włosów, lakier do włosów, pęseta, maszynka do golenia, depilator, okulary przeciwsłoneczne, kolczyki, kosmetyki (tusz do rzęs, eyeliner, szminka ect) oraz kosetyki do ciała (mydło, balsam, krem do twarzy ect). Błagam pomóżcie bo nie zostało mi wiele czasu!!!

Gość gość
poszukaj sobie na stronie przewoznika

Gość juzsamaniewiem
szukałam... ale jest napisane tylko ogólnikowo :/

Gość gość
Kosmetyki do ciała, lakoer do włosów, cążki etc do rejestrowanego. Lakier do włosów, pianka te. Okulary do ręcznego. Kolczyki też czesto biorę do ręcznego, podobnie jak najwaniejsze kosmetyki typu podkład, tusz. Zawsze mam je tylko w kosmetyczce, ale mozeszz dac do woreczka, to tym bardziej nie bedzie problemu. Comdo urzadzen elektronicznych, to zawsze biorę je do ręcznego, bo gdyby zgubił mi się bagaż to byłabym za bardzo stratna ;P

Gość juzsamaniewiem
dzięki wielkie!! a co z perfumami o pojemności 100 ml?

Gość gość
wszystko co jest w pojemnikach 100 ml mozesz dac do podrecznego

Gość gość
nie ma znaczenia czy perfumy czy plyn do mycia twarzy

Gość gość
podreczny: -ladowarka -leki (jesli musisz je miec ze soba, bo zazywasz), jesli tyko bierzesz bo moga sie tobie przydac w razie czego, to wloz w bagaz glowny -okulary przeciwsloneczne -kolczyki -kosmetyki tylko do pojemnosci max 100ml pakujesz je w przezroczysty woreczek -suszarki tez nie powinni sie czepiac bagaz glowny: -pęsetka, pilniczek, cążki do skórek -lakier do paznokci (ma mala pojemnosc ale raz mi wyrzucili :( ) -pianka do włosów, lakier do włosów, pęseta, -maszynka do golenia, depilator (jako przedmioty z ostrymi elementami) -kosmetyki do ciała (mydło, balsam, krem do twarzy ect)

do 100 ml możesz mieć w podręcznym ale np wizzair ma wymóg by były zapakowane w specjalny woreczek, który też musi mieć określony wymiar. Ja ostatnio miałam spakowane kosmetyki w troszkę większy worek i kazali mi przepakować do innego woreczka, który na szczęście można było kupić w automacie. Elektronikę możesz mieć w podręcznym. Pilniczki, cążki, nożyczki do rejestrowanego.

Gość juzsamaniewiem
Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedź :))

RYANAIR też ma taki wymóg , musi być w woreczku . Z anglii jak się wraca to nawet trzeba rozdzielać kosmetyki na sypkie i płynne.