Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

złe działanie bio oil odbarwienie na twarzy

Polecane posty

Gość gość

witam, od roku posiadam bliznę na twarzy w kąciku ust. Jest ona prawie niewidoczna, ale żeby było ją jeszcze mniej widać postanowiłam posmarować to miejsce olejiem bio oil... użyłam te może ze dwa razy... wcieałam sobnie t miejsce itrochę a około i zostawiłam na noc. Gdy się obudziłam zauważyłam w miejscu gdzie rozprowadzałam olejek odbarwienie... tam gdzie smarowałam dbarwiła mi się skóra. byłam u deratologa i powiedziała, żeby poczekać ze 2 tygi powino zejść, mnął już miesiąc i niec się nie zmieniło... uważace, że to zostaniemi na zwsze ? czy działanie takich olejków rozjaśniającch ma stałe sutki ?

Gość gość
nie wiem czy olejki maja sutki :D

Gość gość
proszę jeśli coś wiece na ten temat wypowiadajcie się :)

Gość gość
no tak... może inaczej :) Codziło mi o to czy działanie takich olejków jest na stałe, czy to odbarwienie po tym olejku mi zniknie i to kwestia czasu czy ten kawałek skóry już na zasze pozostanie bladszy... ?

Gość gość
jak nic zostaną ci sutki, po kiego olej na bliznę ty mnie wytłumacz a ? Nie ma maści na blizny, tylko jakiś olej?

Gość gość
podbno bardzo poprawia wygląd blizn i chciałam spróbować, chciałabym się tylko dowiedzieć czy skóra wróci do naturalnego koloru

Gość gość
*skutki. Przepraszam

Gość gość
proszę wypowiaajcie się na ten temat

Gość rvvfwdvvcv
nie słyszalam dobrych opinii o Bio oil, moze zmiekcza blizny i redukuje widocznosc rozstepów ( tak działają wszystkie oleje) ale u wiekszosci ludzi bio oil nie jest tolerowany przez skore (nie wiedziec czemu), własnie mają zaczerwienienia, odbarwienia, szczypiącą i nadmiernie suchą skóre.... ja juz od początku wiedziałam ze to pieniądze wyrzucone w błoto, nie wierzcie w to co mówia w telewizji a szczegolnie w reklamach, polecam ci domową mieszanke olejów, ktore z powodzeniem zastąpią drogi w stosunku do domowej mieszanki olej który chyba jak sie nie myle sam stanowi mieszanke roznych olejów, a ty sama mozesz w domu zrobic swoją tylko z dwóch i w zaleznosci od rodzaju cery dobrac odpowiednią ilosc bazy, dodatkowy olej to moze byc rycynowy, migdałowy, kokosowy itp jaki chcesz a jako olej bazowy idealnie nadaje sie wg mnie zwykły olej do smazenia np kujawski rzepakowy, odradzam oliwe bo zapycha pory tak wiec skóra sucha - 10% oleju rycynowego + 90% oleju bazowego skóra normalna - 20% oleju rycynowego + 80% oleju bazowego skóra tłusta - 30% oleju rycynowego + 70% oleju bazowego mam nadzieje ze pomogłam

Gość rvvfwdvvcv
no i mozesz tą pieszanke stosowac do mycia twarzy :) tylko musisz miec jakis dozownki bo w pudełeczku olej sie nie sprawdza

Gość rvvfwdvvcv
ps pojedynczy olej moze ci podraznic skore ale mozesz sprobowac

Gość gość
nie polecam absolutnie ! dziękuję bardzo za odpowiedź :) napewno w domu spróbuję zrobić taką mieszankę !!! powiedzcie mi jeszcze jeśli wiecie czy to odbarwienie z czasem mi zniknie ? czy skóra sama mi się złuszczy i wróci do normy ?