Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kaaasia 21laaaaat

Odprawa online i co dalej ?

Polecane posty

Gość kaaasia 21laaaaat

Czesc dziewczyny . W niedziele wylatuje z Bydgoszczy liniami ryanair tylko z bagażem podręcznym . Wydrukowałam juz karte pokładowa, i chciałam was spytac co teraz ? Bilet tez mam wydrukowac czy karta pokladowa (odprawa) wystarczy ? Gdzie mam isc najpierw na lotnisku ? Na kontrole czy gdzie ? I ile musze wczesniej byc zeby zajac sobie jakies dobre miejsce w samolocie ? Dzięki z aodpowiedzi z góry ;-)

Gość kaaasia 21laaaaat
nikt naprawde nie jest w stanie mi odpowiedziec?

Gość gość
tu nikt nie fruwa:)

Gość kaaasia 21laaaaat
szkoda :(

to co wydrukowałaś to starczy,nic więcej nie wydrukujesz.Idziesz prosto na odprawę najpóznie 40 min przed odlotem i tyle.miejsce w samolocie zależy od szczęścia.:)

Gość natalia_bdg
To ja odpowiem :) to co wydrukowalas wystarczy. Bierzesz to oczywiscie ze soba na lotnisko razem z dokumentami. Na lotnisku musisz byc tak z dwie godziny przed odlotem, jezeli masz duzy bagaz od oddania. Jesli masz tylko podreczny - poltorej spokooojnie wystarczy. Z duzym bagazem idziesz do tzw check-in oddac walizke. A potem juz do bramek i dalej na strefe bezclowa. Na pewno sobie poradzisz - wszystko na lotnisku jest dobrze oznakowane, ze nie sposob sie zgubic. Powodzenia :)

Gość taa...
Jeśli lecisz tylko z bagażem podręcznym, to nie musisz iść do check in - odrazu idziesz do bramek kontrolnych. Około 1,5 - 2 h przed odlotem (w zależności od funkcjonowania lotniska). Później idziesz do bramki (numer wyświetla się zazwyczaj okolo 1h przed odlotem) i ustawiasz sie w kolejce do wejścia do samolotu. W pierwszej kolejności wchodzą osoby z wykupionyn "priority",te osoby staja w kolejce oznaczonej "prioryty". Pozostali ustawiaja się w zwykłej kolejce - zazwyczaj oznaczona jest "Q". Jeśli nie masz wykupionego prioryty, albo rezerwacji konkretnego miejsca, to o "dobrym miejscu" możesz pomarzyć ;) Osoby z prioryty i z małymi dziećmi (oni wchodzą pierwsi) zajmują te "najlepsze". Chociaż trudno w ogóle mówić o dobrych miejscach w Ryanair.... :D