Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rgege3wg34tg43

co mi jest? czy to choroba psychiczna

Polecane posty

Gość rgege3wg34tg43

Nie pije nic, nie biore narkotykow a jakos ostatnio w autobusie czulam jak serce zaczelo mi strasznie walic i czulam sie, jakbym zaraz miala umrzec. Znaczy wiedzialam, ze nic mi nie bedzie, ale i tak sie bałam. Mialam tez troche drgawki ale udalo mi sie je ukryc. O co chodzi, mial ktos z was cos takiego? Czy to ze zmeczenia?

Gość gość
tez mozliwe ale bardziej nerwica

Gość gość
Choroba psychiczna w pewnym sensie, można się mylić, ale już ktoś powyżej napisał to samo co pomyślałam czytając Twój post. Masz nerwicę i lęki. Masz dużo stresów, problemów, które trwają długi czas. Nie możesz z nich wybrnąć i niestety ale organizm już nie wytrzymuje i wywala w takiej postaci jak sama opisujesz. Idź do dobrego specjalisty niech ci coś przepisze. pamiętaj tylko, że wiele leków źle dobranych nie pomaga a wręcz pogłębia nerwice i lęki. Trzeba je tez dłużej brać żeby pomogły. Trudno radzić praktycznie w ciemno. A pamiętaj jeszcze że te lęki prowadzą do innych objawów jak tężyczka. Poczytaj sobie i staraj się uspokoić to minie, nic Ci się nie stanie chociaż ten lęk jest irracjonalny i ciężko nad nim zapanować. Musisz rozwiązać swoje problemy, nie tkwić w nich, bo to pogarsza Twój stan zdrowia.

Gość gość
dzieki za odpowiedzi faktycznie chyba musze do psychiatry. tak sobie swoj stan olewalam, mowilam ze wszystko bedzie dobrze, ze ludzie to sobie wymyslaja i ze to fanaberie i takie tam. nie moge normalnie funkcjonowac ostatnio, znaczy zachowuje sie normalnie i jakby wszystko bylo w porzadku ale moj organizm wariuje i wszystko mnie boli.

Gość gość
Silny atak wegetatywny w nerwicy lękowej. Mocne ciebie serca,silny ścisk wyczuwalny w żołądku,na wysokości przepony,drżenie kończyn,odrętwienie i mrowienie.Czasem uczucie kucia i pieczenia w klatce piersiowej.Skonsultuj się najlepiej z lekarzem psychiatra.To czasem odpowiedź na długo utrzymujący się stres w sensie psychoorganicznym.

Gość gość
*-Bicie serca.:D

Gość gość
Potwierdzam słowa moich przedmówców,to nerwica wiem coś o tym z własnego doświadczenia

Gość gvergfregvregerw
stres w sensie psychoorganicznym, musialam sobie poczytac o co chodzi i teraz boje sie ze mam cos z mozgiem. Mam dziwne fobie np boje sie ze bede miala raka i ciagle kontroluje co jem, boje sie pasozytow i dbam o higiene az do przesady :D. te irracjonalne leki noo wszystko pasuje.

Gość gość
Nie olewaj swojego stanu, bo organizm już takiego nie wytrzymuje. Zawsze stres, nerwy muszą gdzieś ujść, a jak dusisz coś w sobie długo, to niestety tak się dzieje. Psychiatra swoją drogą i leki, ale powiem Ci tak. Postaraj się wyciszyć, uspokoić w miarę możliwości i pomyśleć o tym czym się tak przejmujesz. Wyszukaj to, w sumie to wiesz co Cię trapi, ale pomyśl o tym, albo wypisz na kartce. Może uda Ci się wymyślić coś na te problemy i naprawić co możesz, bo w sumie leki nie są potrzebne o ile będziesz w stanie wyprowadzić swoje sprawy na prostą. Wiem, łatwo się mówi, ale jak uda Ci się z czymkolwiek dać radę, poczujesz się lepiej, zobaczysz sama. Małymi kroczkami próbuj, żeby Cię nerwica i lęki nie zżarły, bo to paskudne uczucie.