Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość gość

Wkurza mnie ta cała panika

Polecane posty

Gość gość

związana ze składnikami kosmetyków. Przeglądam sobie fora z recenzjami kosmetyków, a tam w niemal każdej recenzji: "produkt zły, bo zawiera parabeny", "zaletą jest brak sls w składzie", "nie używam ze względu na silikony w składzie" itp. Ja rozumiem, że ktoś może być uczulony... Ale większość z tych wpisów to wypowiedzi osób, które nie mają zielonego pojęcia o tym, co piszą! Udają wielkich znawców, bo niby wiedzą, jakie to szkodliwe są parabeny czy laurylosiarczan sodu. Laurylosiarczan sodu? Tak, Sodium Lauryl Sulfate to właśnie sls, o czym pewnie połowa tych "znawczyń" nie ma pojęcia. Zasłyszy jedna z drugą, że jakiś tam składnik szkodzi i powtarza bezmyślnie, nie mając pojęcia, co to w ogóle jest. Niech więc sobie używają kosmetyków bez konserwantów, za to z licznymi koloniami rozmaitych bakterii (i nie tylko), bo to przecież o wiele zdrowsze dla skóry/włosów/zębów niż ten wstrętny składnik, który ma zagwarantować ograniczenie rozwoju mikroorganizmów w czasie użytkowania. Śmieszy mnie to! Lepiej się nie wypowiadać, gdy nie ma się pojęcia o danym temacie.

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować