Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

praca jako rejestratorka medyczna. Ktoś się wypowie?

Polecane posty

Gość gość

jak w temacie. Mam taka propozycję i się zastanawiam, czy podołam. Proszę o opinię :)

Gość gość
chciałabym taką pracę.

Gość Juleczka99
no ja też, ale to pewnie musi być po wielkich znajomościach ...:P Nic nie sugeruję ...:) Jestem ciekawa jak z kasą, tez słynne 1600 brutto ? :P

Gość gość
Praca fajna jesli lubisz kontakt z ludzmi, ale licz sie z tym ze bedziesz od pacjentow dostawac opiernicz za wszystko, jestes pierwsza osoba z ktora maja kontakt. I mysla ze za wszystko jestes odpowiedzialna. Saa fajne dni gdzie jest milo ale sa tez takie hdzie masz chec wszytkich pozabijac ;) jesli chodzi o obowiazki, nie sa trudne, obsluga komputera, no i ewusia ale to latwizna. I placa niestety slabiutka jak to napisal gosc powyzej slawne 1600 brutto. Chyba ze w jakiejs prywatnej przychodni to moze wiecej. Bo w panstwowce bym nie liczyla na kokosy

Gość gość
to jest właśnie państwówka- widzę, że wymogi nie są zbyt wysokie... ale nie w tym zawodzie się kształciłam.... dlatego się zastanawiam, ale przecież to lepsza praca od bycia np.kasjerką :P Dzięki za ostatnią wypowiedź :)

Gość gość
od bycia kasjerka milion razy lepsza

Gość gość
Prosze bardzo. Pracowalam tak pol roku dopoki lepszej nie znalazlam. Milo wspominam ale ze wzgledu na innych pracownikow, no i zostaly znajomosci. Podsumowujac- praca dobra jak nie ma niczego innego na przeczekanie. Niestety nie da sie rozwinac. Chyba ze jestes po szkole medycznej to dzieki znajomoscia moze cos sie uda, jak mojej kolezance. Pozdrawiam

Gość gość
dzięki- kochane jesteście, że się dzielicie swoimi opiniami :) No właśnie tak się zastanawiam... mam obecnie pracę, ale do końca umowy pozostały tylko 3 miesiące - wiem, że mi nie przedłużą i właśnie się zastanwaiam, czy warto brnąć juz teraz w tę rejestrację... Obawiam się trochę nudnej pracy.... marzę o pracy w zawodzie :P

Gość gość
Skończyłam zarządzanie i marketing.

Gość gość
Pracowałam 25 lat w przychodni jako rejestratorka.Żadna filozofia, wyjąć kartę do lekarza, wypisać zwolnienie, zanieść do lekarza żeby podbił pieczątką.Teraz to zdaje sie pielegniarka jest przy lekarzu i wypisuje na miejscu.Gówno nie robota, gówno nie pieniadze.Teraz mam emerytuę 900zl.za 35 lat pracy w słuzbie zdrowia (wcześniej przez 10 lat pracowałam jako pomoc dentystyczna) teraz to się nazywa laborantka Jestem po maturze i dwuletnim studium pielęgniarskim.

Gość sfrustrowana 35
Jeśli chcesz obrywać za cały nieudolny NFZ to powodzenia

Gość Rejestratorka
Ohoho nie powiedzialabym ze to co większość napisała tu jest prawdą w 100% :) program to jedno, co prawda teraz wchodzi wysylanie L4 elektroniczne ale dużo osob zapomnialo o rozliczaniu wizyt, co trudne w POZ nie jest natomiast w specjalistyce gorzej :P telefon ktory dzwoni dosłownie non stop i jeszcze pacjenci którzy przyjda do przychodni z pretensjami że się nie mogą dodzwonić bo myślą że jak pacjentów w przychodni mało to sobie kawke pijemy i plotkujemy :) wiec osobiście pracę bardzo lubię, mnie osobiście interesuje i nieprawdą jest że nie można się rozwinąć. Ludzie mają rożne choroby o których można poczytać dla własnej ciekawości w Internecie.. ale taka baaardzo łatwa nie jest i prawda jest to, że marne zarobki niestety. I zależy od pracodawcy ale no ja osobiście mam sporo dodatkowych obowiązków ;)

Gość gość
poczytanie na wikipedii o chorobach pacjentów nazywasz rozwojem zawodowym:D:D łojezu jakie na tej kafeterii można rzeczy przeczytac, musze częsciej tu zaglądac:D

Gość Blue Education Wrocław
Zostań specjalistą już w 1 rok ! Blue Education Policealna Szkoła Promocji Kadr TOP kierunki: grafik komputerowy, wizaż, kosmetyka, instruktor fitness, asystent nauczyciela przedszkola, specjalista d.s. dietetyki, psycholog organizacji, instruktor terapii uzależnień, filologia angielska i wiele innych! Rekrutacja trwa cały rok ! Przyjdź do naszego sekretariatu a dowiesz się więcej : Blue Education ul. Szewska 5 Wrocław, tel 535 400 556 mail: wroclaw@blue.edu.pl lub zapisz się ON-LINE: www.blue.edu.pl

Gość gość
Pomożemy Ci zawodowo! U nas rekrutacja trwa cały rok! Wystarczy 1 rok by zostać specjalistą ! Nie wymagana matura. TOP kierunki: Asystent nauczyciela przedszkola, dekorator wnętrz, instruktor fitness, filolog języka nowożytnego, grafik komputerowy multimediów, instruktor terapii uzależnień, rejestratorka medyczna, specjalista ds dietetyki, wizażystka/ stylistka, technik elektryk i wiele wiele innych! Zapisz się do NOVA Centrum Edukacyjne ul. Dworcowa 39/1, Zielona Góra,mail: @ lub zapisz się ON-LINE: www.nova.edu.pl Zapraszamy!

Pomożemy Ci zawodowo! U nas rekrutacja trwa cały rok! Wystarczy 1 rok by zostać specjalistą ! Nie wymagana matura. TOP kierunki: Asystent nauczyciela przedszkola, Rejestratorka medyczna, Dekorator wnętrz, Organizator imprez ślubnych, Technik elektryk. Zapisz się do Blue Education ul. Szewska 5 Wrocław, tel 535400556 , mail: wroclaw@blue.edu.pl lub zapisz się ON-LINE: www.blue.edu.pl

Blue Education rekrutacja na kierunek Rejestratorka medyczna, ul. Szewska 5, 50-053 Wrocław! tel: 535400556! Nauka trwa 1 rok, tj. 2 semestry, zajęcia odbywają się w systemie zaocznym. Zapraszamy

Blue Education rekrutacja na kierunek Rejestratorka medyczna, ul. Szewska 5, 50-053 Wrocław! tel: 535400556! Nauka trwa 1 rok, tj. 2 semestry, zajęcia odbywają się w systemie zaocznym. Zapraszamy

Gość gość
A jak z pracą rejestratorki w LUX MED? Jak zarobki i komfort pracy?

Gość gość
Polecam kierunek Asystentka Stomatologiczna z ortodoncją w NOVA Centrum Edukacyjne w Bydgoszczy! ROK nauki ZA DARMO. Nowoczesny sprzęt, wykwalifikowana kadra nauczycieli, zajęcia w centrum miasta! Zapraszamy Bydgoszcz ul. Krasińskiego 2 tel. 790-400-178 www.facebook.pl/novacebydgoszcz

Gość Klara

Niestety nie jest to łatwa praca, gdyż wiadomo jak człowiekowi coś dolega to nie jest zbyt przyjemny. Trzeba mieć dużo cierpliwości, dystansu i zrozumienia do pewnych sytuacji. Pracuję w Medicus'ie w Żywcu. Jest to na prawdę świetna przychodnia i nie zachwalam jej z powodu że jestem członkiem kadry pracowniczej jednak dlatego bo widzę jak wszyscy podchodzą do każdego z pacjentów. Niestety wiadomo, że nie każdemu się dogodzi zawsze znajdzie się ktoś komuś coś będzie nie pasować. Także zrozumienie, opanowanie i wrażliwość-to są jak na mój gust trzy cechy które musisz mieć 

Gość zła brakiem podwyżek

praca nie jest zła....zależy na jakim oddziale - ale kasa marna - w moim przypadku Szpital Powiatowy najniższa krajowa i zero słychu o podwyżkach.....mimo tego że ostatnio wliczyli nas do nowelizacji ustawy

Gość Sekretarka

Pracuję jako sekretarka medyczna w Ośrodku Medycznym Samarytanin i nie jest to łatwa praca, b widzi się dużo nieszczęścia ludzkiego, ale na pewno mozna sporo zarobić. Chociaż to tez pewnie zależy od placówki. U mnie warunki sa korzystne, ale mam swój staż. Lekarze to ciepli i pomocni ludzie, nigdy nie mam z nimi problemów. 

Gość sara
Dnia 13.05.2019 o 11:20, Gość Sekretarka napisał:

Pracuję jako sekretarka medyczna w Ośrodku Medycznym Samarytanin i nie jest to łatwa praca, b widzi się dużo nieszczęścia ludzkiego, ale na pewno mozna sporo zarobić. Chociaż to tez pewnie zależy od placówki. U mnie warunki sa korzystne, ale mam swój staż. Lekarze to ciepli i pomocni ludzie, nigdy nie mam z nimi problemów. 

Też tam pracuje i faktycznie jest roznica pomiedzy innymi placowki. Zupełnie inny standard, prace bym nawet polecila, ale to naprawde duzo zalezy od miejsca

Gość KJ1

A może ktoś wie coś na temat pracy w szpitalu na Madalińskiego w Warszawie. Praca jako rejestratorka. Jakie warunki.. Jaka placa? 

Gość Wallenaa

Teraz w przychodniach czy poradniach w rejestracji pracuje się na odpowiednich programach/aplikacjach więc praca jest sporo ułatwiona. U nas jest aplikacja Medidesk. Bardzo poprawiła pracę rejestracji. I panie są zadowolone pracujące i pacjenci. Aplikacja rejestruje wszystkie połączenia, tworzy kolejkę oczekujących, tych samym nikogo nie rozłącza. Wszystko jest intuicyjne i skonfigurowane na wielu płaszczyznach kontaktu. Zapisanie się do przychodni na wizytę jest teraz na pewno dużo łatwiejsze.