Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jaki sos do sałatki

Polecane posty

Gość gość

najprostsza sałatka typu pomidor, ogórek, kilka różnych sałat, do tego pewnie jeszcze dorobie fileta albo indyka i jaki sos??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
w domu mam jakieś gotowe saszetki nastepujących sosów: włoski, polski, grecki francuski. Czy któryś z nich pasuje? Myślałam jeszcze żeby zrobić winegret... doradźcie coś bo rzadko siedze w kuchni i nie wiem z czym to zrobić??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak dla mniee
z saszetek to lubie grecki knorr - tylko dorzucam do tego fete

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
możesz wziąć któryś z tych wymienionych dolać 2 łyżki oliwy trochę wody wymieszać i wlać do sałatki :) najprościej i smakuje dobsz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
możesz zrobić sos który chcesz ta sałatka i tak zdrowa nie będzie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość sosjerka7
Ja robię czasem do takiej sałatki sos czosnkowy: jogurt grecki, trochę majonezu, posiekany czosnek i przyprawa tzatziki. I wszystkim zawsze smakuje.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
te wszystkie knorra smakują tak samo na ocet

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
zrobiłam winegret ale nie wiem czy będzie dobry, alternatywą będą saszetki, i może będzie jeszcze sos czosnkowy- do mięsa.. Ach dzis mnie wzięło na gotowanie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
Winegret, jest masa wariacji na jego bazie przecież. A te saszetki wywal, nie wiem kto i po co wymyślił to paskudztwo :/

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jogurt grecki,czosnek i drobniutka starty ser podpuszczkowy,sól,pieprz,cukier do smaku:)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość gość
jogurt Bieluch + czosnek starty na tarce + sos z limonki (połowy) + pieprz + sól + zioła (bazylia, oregano) do tego można dodać łyżeczkę parmezanu startego na tarce. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość mellonna
JA mieszam po prostu ulubione zioła z olejem rzepakowym - wolę olej niż oliwę z oliwek, bo ma bardziej neutralny smak.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość lapkapulapka
Ja robię podobnie jak mellonna - olej rzepakowy jest neutralny w smaku, więc smakuje tym, co do niego dodamy. Daję zazwyczaj dużo bazylii i oregano :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×