Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość malutkaniunia

Mamy wcześniaków, wcześniaki

Polecane posty

Gość malutkaniunia

Witam zapraszam wszystkie Mamusie wczesniakow do opisywania swoich historii:) opowiadajcie o swoich pociechach ile ważyly jak sie rozwijaja:) zapraszam :) Ja urodzilam w 34 tyg i z mila checia opowiem Wam swoja historie;) czekam na oddzew:*

Gość gość
więc słucham :)

Gość gość
ja w 34 tc byłam na wizycie, okazało się że przytyłam 6kg, miałam również anemie, dostałam skierowanie na badania (mocz + krew), było to we wtorek. Żelazo miałam brać do piątku, w poniedziałek zrobić badania i kontrolować ciśnienie. Miałam nowy ciśnieniomierz, wiec myślałam, że skoro godzine wczesniej cisnienie ksiazkowe to pewnie z nim cos jest nie tak, bylo 140/90... z dnia na dzien o 1-2 wyzsze, ale nie przejmowalam sie bo czulam sie dobrze. W poniedzialek okazalo sie ze jest bialko w moczu, od wtorku szpital. W środę cisbnienie 220 nie pamietam na ile, szybko przewiezli mnie do innego szpitala bo u nas nie ma wczesniakow, i Kubus urodzil sie przez cc w czwartek 24.01.13. Byłam w 35 tc skonczonym. Najpierw inkubator, potem juz w lozeczku, mial zapalenie pluc wiec lezalam z nim 10 dni. Raz gorzej, raz lepiej. Teraz ma 5 mcy, gdy neurolog odejmuje 5 tygodni-rozwija sie ksiazkowo, gdy go nic nie boli jest ciagle rozesmiany :]

Gość malutkaniunia
ja podobnie we wtorek poszlam do gina okazalo sie ze cisnienie 160/110. bialko w moczu 330, skierowanie do szpitala. we wtorek wieczorem w szpitalu dostalam sterydy na rozwijanie plucek Maluszka, pojawil sie kwas moczowy, cisnienie pomimo lekow utrzymywalo sie w piatek decyzja o zakonczeniu ciazy.. w sobote o 11 urodzilam Synka przez CC ... urodzil sie z wrodzonym zapaleniem pluc po 9 dniach wyszlismy do domku;) ma 2 miesiace jest ukochany strasznie r***liwy:) gdy mial 10 dni podnosil juz glowke teraz normalnie sie rozglada staje na nozkach jak go trzymam w pionie jest niemozliwy:) a kiedy Kubus zaczal gaworzyc?? i trzymac sztywno glowke??:)