Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

robicie dzieciom imprezy z okazji 2 urodzin?

Polecane posty

Gość gość

mam zamiar zaprosić na sobotę dziadków i rodzeństwo męża na torta z okazji 2 urodzin synka. Planuję podać tort, zrobić ze 2 sałatki, płytę z wędlinami i jakiś gulasz na ciepło. Ale to się już spora impreza robi i nie wiem czy nie za bardzo 'wydziwiam'. Ale z drugiej strony nie zaproszę ich, żeby przy pustym stole siedzieli.

Gość gość
no bez jaj:D co ty nazywasz wydziwieniem? ten gulasz:D

Gość gość
ja robiam swojemu urodziny do 10 r.ż:)

Gość gość
chodzi mi o to czy spraszanie całej rodziny dla dziecka to nie wydziwianie?

Gość gość
Ja 2 urodziny wyprawiłam z dużą ilością żarcia bo były akurat święta wialkanocne a 3 urodziny był tork,ciasto,ciastka,czipsy,słone przekąski i na tyle,w końcu to urodziny dziecka a nie jakaś posiadówa.No chyba że bedzie alkohol to wiadomo zagryźć trzeba...;) u mnie nie było więc miałam z głowy a osobne przyjęcie robiłam dla dzieci.

Gość gość
normalni goscie, ja tez zawsze zapraszalam rodzicow, teściowl moje rodzeństwo i meza rodzenśtwo i bylo...15 osob:D +nas 3

Gość gość
To wszystko zależy jakie relacje są miedzy krewnymy bo dziadków oczywiście zaprosić trzeba ale teraz czy ktoś z rodzeństwa brata jest chrzestnym synka?? jeśli tak to wiadomo zaprosić trzeba a jak już chrzestnego/chrzestna to wiadomo że i reszte rodzeństwa wypada natomiast jeścli rodzice chrzestni sa spoza rodziny to wystarczy zaprosić dziadków tylko i zawsze można powiedzieć że nic wielkiego nie wyprawiacie.

Gość mama dwóch dziewczynek
Ja robię dzieciom imprezy, zawsze jest coś na ciepło, na zimno i na słodko ;-) Starszej robię podwójnie - raz dla koleżanek i raz dla rodziny, małej tylko rodzinnie. Chciałam w tym roku odpuścić imprezę starszej, tym bardziej że co roku wypada na wyjeździe wakacyjnym i już wtedy świętujemy gdzieś w cukierni i później w domu dwa razy... a ona właśnie dzisiaj wertowała kalendarz na kiedy babcie zaprosi... zanim chce będziemy robić przyjęcia, w końcu to ważne święto dla dziecka.

Gość gość
Ja robię tylko ciasto ,tort ,kawka i to wszystko przyjeżdżają tylko dziadkowie .

Gość gość
nie rob wstydu:D jak ci sie nie chce robic to zamow cos w restaurtacji;), anie tylko na prezenty czekasz

Gość gość
to ja autorka, dziękuję za wypowiedzi; mam zamiar zaprosić gosci tak na 18; z rodzeństwem meza mamy bliski kontakt więc muszę zaprosić wszystkich, a z dziećmi i dziadkami to wyjdzie 17 osób; trochę ciasno mamy, ale co tam, w końcu to najbliższa rodzina.....zwykle miałam obszerniejsze menu, ale teraz nie zdążę więcej nic zrobić; moje dziecię wisi mi przy nodze nonstop i chyba to co zaplanowalam bede nocami gotować.

Aż takich "wystawnych " imprez nie robię :D Dziecko zaprasza dziadków na kawę i tort ;) "Impreza" po obiedzie i ma typowo słodki charakter. Tort,ciasta,jakieś lody,owoce i wsio :D

Gość gość
To było do mnie ,moi rodzice i dziadkowie przyjeżdżają do wnuka a nie k***a na wyżerkę jełopie ,komunia ,chrzciny imieniny moje czy męża to można cos zrobić a nie ludzie w tygodniu wpadają po pracy na 2 godziny na ciacho a ja mam i żarcie serwować to nie są jakies sepy które oczekują poczęstunku a i o prezenty mi nie chodzi bo sama mogę kupic dziecku co tylko chce ,dla mnie to nieporozumienie robić żarło na urodziny dziecka no ludzie .

Gość gość
nie rob wstydusmiech.gif jak ci sie nie chce robic to zamow cos w restaurtacjioczko.gif , anie tylko na prezenty czekasz Ja rozumie że ty masz nienażartą rodzinę ,może jeszcze flaszkę stawiasz ale ci sie imprezy pomyliły .

Gość gość
jesli w tygodniu to podałabym kolacje na ciepło np gulasz z kaszą/ ryżem, tort i wszystko.