Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy sa tu kobiety ktore pala, albo palily w ciazy?

Polecane posty

Gość gość

Rzucilyscie czy rzucacie ograniczajac?

Gość gość
rzuc, a nie trujesz wlasne dziecko :O Nie wiem jak mozesz patrzec w lustro...

Gość gość
nie ma

Gość gość
Nie każdy jest na tyle silny by rzucić z dnia na dzień .Organizm moze doznac szoku moga byćzawroty głowy , krwawienia z nosa silne lub palpitacje serca i pisze prawde znam takie przypadki .Jak juz chcesz zapalić ogranicz to do minimum i bardzo lekkie papierosy a potem rzuć łatwiej bedzie

Gość gość
Pal R 1 ,

Gość gość
ja rzuciłam z dnia na dzień jak dowiedziałam się o ciąży. wystarczyło mi pomyśleć sobie że jak zapale to moje dziecko dostanie do "jedzenia" substancje smoliste itp od razu ochota przechodziła.

Gość palilam w pierwszej ciazy
palilam w pierwszej ciazy , nie duzo ale podpalalam , nie potrafilam wybyc z siebie nalogu ... dziecko urodzilo sie , wszystko w porzadku naszczescie ze zdrowiem ale podczas urodzenia nie wydalo z siebie krzyku wiec lezalo na intensywnej terapi , mialo odruchy takie jakby nerwowe ale jak pisze wszystko unormowalo sie nie zycze zadnej matce takiej traumy choc czy to wina podpalania czy nie , nie dowiem sie obecnie jestem w 2 ciazy i nie pale wogole :)

Gość gość
" Nie każdy jest na tyle silny by rzucić z dnia na dzień .Organizm moze doznac szoku moga byćzawroty głowy , krwawienia z nosa silne lub palpitacje serca i pisze prawde znam takie przypadki .Jak juz chcesz zapalić ogranicz to do minimum i bardzo lekkie papierosy a potem rzuć łatwiej bedzie " xxxxxxxxxxxx puste gadanie, głupotę zawsze się usprawiedliwia. tak rzucać to mogłaś jak dziecko było w planach a nie w czasie ciązy.

Gość gość
Nigdzie nie napisalam ze pale:D ale nie bede sie tlumaczyc o co chodzi. Konkretna odpowiedz na pytanie prosze.

Gość gość
ja paliłam.. niby mniej ale nie mogłam sie wyzbyć dziecko urodziło sie przed terminem i z niską wagą, 2,5 kg leżało 5 dni w inkubatorze a ja plułam sobie w brodę że to przeze mnie.

Gość gość
Tak naprawde żle ze zdrowiem u malucha może być mama która sie odżywia zdrowo nie pali itp .Przypadki chodza po ludziach a są matki co jaraja pija i dzieci zdrowe jak rydz:)

Gość gość
A skad kochana wiesz że Ja paliłam co ???? he he dobre wiesz .Poprostu opisuje przypadki z zycia

Gość gościówa33
"Nie każdy jest na tyle silny by rzucić z dnia na dzień .Organizm moze doznac szoku moga byćzawroty głowy , krwawienia z nosa silne lub palpitacje serca i pisze prawde znam takie przypadki .Jak juz chcesz zapalić ogranicz to do minimum i bardzo lekkie papierosy a potem rzuć łatwiej bedzie" Dokładnie puste gadanie - wiem bo rzuciłam palenie w dniu kiedy dowiedziałam się o ciąży (żadnych negatywnych objawów nie zaobserwowałam a wręcz przeciwnie) i nie palę już 11 lat tak więc mówienie o tym że jak rzucisz to i tak już zawsze będziesz palaczem to też bzdura (w moim domu się nie pali a mi osobiście dym papierosowy po prostu przeszkadza)

Gość Elizeee
Ale wcale nie trzeba być silną żeby rzucić. To mit. Przeczytajcie książkę "Prosta metoda jak skutecznie rzucić palenie". Ta firma ma jeszcze szkolenie www.allen-carr.pl ale ja rzuciłam z książką. Kolejne mity to tycie po rzuceniu. Tyjemy bo czujemy stratę i tęsknotę za papierosami - ale czujemy je, jeśli nie rozumiemy całego procesu. Dreszcze? Stres? Niepewnośc? - one są wtedy, gdy nie wiesz co się może z Tobą dziać, po odstawieniu fajek. Ja to wszystko wyczytałam w książce Carra, dlatego polecam.

Gość gość
paliłam . ciaża donoszona , poród w 40tyg. waga 3800 chłop duży i zdrowy .

Gość gość
popalam niestety...

Gość gość
paliłam i to dużo, po teście ciążowym ograniczałam się do jakiś 6-8 dziennie, a po pierwszym usg już nie zapaliłam i tak zostało :)

Gość gość
moj gin omi o swojej pacjentce, która paliła w ciąży. W zaawansowanej ciąży odkleiło się łożysko. Zdaża się to raz na 10. tys ciąż. Niestety dziecko zmarło. Palenie papierosów jest jdnym z czynnków które mogą doprowadzić do tej sytuacji. Palcie dalej Na zdrowie:)

Gość gość
gościu z 13:38 - większość pisze, że rzuciła palenie, ale Ty musisz ironicznie napisać "palcie dalej" - lepiej Ci ???

Gość gość
moja szwagierka wychodziła z porodówki na cygara , masakra okropny widok , ale dziecko zdrowe jak ryba na szczęście

Gość gość
mojej koleżanki dziecko ma astmę i inne świnstwa, apliła ok 3 papierochy dziennie, łożysko czarne było

Gość ja TylkoNaChwile
ja paliłam cała ciaze, dzis syn ma 3 latka zdrowy jak byk.

Gość gość
19.07.13 [zgłoś do usunięcia] gość mojej koleżanki dziecko ma astmę i inne świnstwa, apliła ok 3 papierochy dziennie, łożysko czarne było---------------------------- ty a skad wiesz ze to przez palenie??????? jest o wiele wiecej czynników wplywajacych na to ze dziecko bedzie miec astme . idz sie babo doucz a potem pisz.

Gość gość
ja paliłam przed ciążą. jednak kiedy lekarz mi zbronił bo zaczełam starania o dziecko rzuciłam. teraz jestem w 8 miesiacu i nadal nie palę. dziecko najwazniejsze :-)