Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

jeszcze chwila i nie będę mogła prowadzić samochodu!

Polecane posty

Gość gość

Jestem dosyc niska dlatego siedzenie w samochodzie mam przysunięte maksymalnie do przodu aby móc dosięgnąc do pedałów. I dzisiaj zauważyłam, że odlełość mojego brzucha do kierownicy wynosi max 1,5 cm. Jestem w 32 t.c. brzuch zaczął mi teraz dosyć mocno sie powiększać. Boję sie, że za 2-3 tyg nie bede mogła już prowadzić samochodu a nikt mnie nie wyręczy w zakupach itp

Gość gość
w tak zaawansowanej ciazy nie powinnas prowadzic samochodu

Gość gość
a dlaczego nie? czuję sie dobrze. Zresztą muszę robić zakupy, pojechać do ginekologa itp nikt tego za mnie nie zrobi bo mąż pracuje jako kierowca i nie ma go po 3-4 dni w domu.

Gość gość
Bzdura, ja prowadziłam. Mam dla ciebie jedną rade. Buty na wysokich koturnach-będzie bliżej pedałów-zakładaj sobie tylko w samochodzie.A do chodzenia bierz inne. Zawsze jakies wyjście-ja tak robiłam i te 3-4cm się zyskało.

Gość gość
z racj np tfu tfu wypadku,czy np dostaniesz nagle silnych skurczy i mozesz nie zapanowac nad kierownica,autem

Gość gość
a dlaczego nie może? Autorko a moze regulacja kierownicy coś pomoze?

Gość gość
autorka - niestety regulacja nic juz nie pomoże, gdy ją inaczej ustawię to dotyka brzucha. A co do wypowiedzi o skurczach,zasłabnięciu, wypadku....wypadek może byc równie dobrze gdy ktos inny bęzie prowadził samochód, gdy pojade autobusem, taxówka itp. osoby nie będące w ciąży tez mogą zasłabnąć, może im się zakręcić w głowie ...

Gość gość
dokładnie, też uważam, że lepiej jechać własnym samochodem, niż zapchaną komunikacją niestety mi tez brakuje juz kilku centymetrów do kierownicy;-( to juz 34tc

Gość gość
No trudno ,będziesz chodzić piechotą ,dobrze Ci to zrobi ,ja na porodówkę poszłam na piechotę taki korek był ,zostawiałam auto i poszłam przez górki i pagórki .

Gość gość
pomysł z butami jest dobry. Przed ciążą jeżdziłam czesto w butach na obcasach i fotel mogłam troche do tyłu dzięki temu odsunąć

Gość nie powinnas juz prowadzic
bo w razie wypadku poduszka uderzy z wielka sila w brzuch

Gość gość
do nie powinnaś już prowadzić ' może z domu ma nie wychodzić, bo się na schodach moze przewrócić? Ale w domu tez nie bardzo, bo gaz wybuchnie albo cos innego?

Gość prowadzic auto
ja tez jezdzilam za kolkiem do konca ciazy i nie widze w tym nic dziwnego. A pomysl z butami moze faktycznie problem rozwiaze

Gość nie powinnas juz prowadzic
Postaram sie to wytlumaczyc jasno... Sila uderzenia jest wypadkowa masy pojazdow oraz ich predkosci. Sila z jaka wystrzeliwuje poduszka powietrzna zalezy od sily uderzenia. Istotna jest przy tym rowniez masa kierowcy oraz ODLEGLOSC OD PODUSZKI (opoznienie). Nawet jesli poduszka odpali sie tylko przez 1 ladunek (mala sila uderzenia) to siedzac praktycznie na kierownicy sila z jaka poduszka uderzy bedzie nieporownywalnie wieksza. Uderzajac w obiekt ktory nie pochlania tak dobrze energii jak np bariery ( czyli np w drzewo) sila uderzenia przy predkosci ok 60km/h jest porownywalna do skoku na beton na twarz z 3 pietra. I tu pojawia sie pytanie, jak ochroni Cie wtedy poduszka, ktora nie zadziala prawidlowo Ale oczywiscie jako niezalezna kobieta masz prawo rozgniesc siebie i dziecko na miazge...

Gość gość
Ale kobieta w ciąży nie jeździ autem dla przyjemności tylko wtedy kiedy musi (zakupy, lekarz), a wypadki się zdarzają. Po co kogoś wpędzać w poczucie winy? zmiazdzysz dziecko? po co to czarnowidztwo, kazdy wie ze wszystko się może zdarzyć.

Gość gość
Jakbym straszyla to bym powiedziala " buu" Podaje fakty. Rozumujac Twoim sposobem mozemy przyjac ze: -nie kazdy palacz umrze na raka -nie kazdy chlejacy codziennie zostanie alkoholikiem -nie kazda laska ktora bez majtek po pijaku pojdzie z grupa facetow do lasu zostanie zgwalcona. Jest to oczywiscie prawda. Jak juz pisalam wczesniej wolno Ci podejmowac ryzyko. Takie prawo Bdw. 2012 roku doszło do 36 461 wypadków, w których rannych zostało 45 001 osób, a 3515 poniosło śmierć.

Gość gość
pieprzenie o szopenie... ja ostatni raz prowadziłam sam. w poniedziałek a w czwartek byłam po porodzie, od wtorku bylam w szpitalu... proponuje pokombinowac z koturnami jak tu ktoś doradził, albo coś z kierownicą (dać ją wyżej) pewnie te panie, które mówią, że się nie powinno nie mają prawka/auta. Ja mam 163cm wz, więc nie miałam problemu ;) A dlaczego wychodzicie z domu bez kasku? może wam spaść cegłówka na ten durny łeb.... Autorko jesteś kobietą, więc coś wykombinujesz :)

Gość gość
i jeszcze jedno: jak moja koleżanka zaczęła mieć skurcze a jej facet był tak roztrzęsiony, że ona prowadziła...

Gość gość
Jesli nie widzisz roznicy miedzy zdarzeniami na ktore masz wplyw a na ktore nie masz to chyba juz ci spadla jakas ceglowka na durny leb

Gość gość
i jeszcze jedno: jak moja koleżanka zaczęła mieć skurcze a jej facet był tak roztrzęsiony, że ona prowadziła... hehe, pewnie jeszcze zaczepiła po drodze na SOR męża pod tlen podłączyć:p no patrzcie kto traci głowę w tej chwili ... faceci .... :-d co do tematu - jeśli nie jeździ wyczynowo wiele kilosów poza miasto, tylko po mieście to i tak nie rozwinie się więcej jak 50 km/h, bo takie są przepisy. W mniejszych aglomeracjach nie pociśnie więcej, bo zanim auto się rozbuja, to musi hamować, żeby skręcać gdzieś. WIęc ta średnia oscyluje w granicach 30 km/h max. W większych miastach są odcinki, gdzie znak zezwala jechać max. 70 km. Jeśli musi, to jeździ. Gwarancji nie ma. Może iść piechotą i na chodniku zostać trafiona przez walniętego pirata.