Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sierpieńń

Co wziąć do szpitala?

Polecane posty

Gość sierpieńń

Co potrzebne dla matki i dziecka

Gość gość
dokumenty karta ciazy wyniki badan koszula nocna x2 koszula do porodu podklady wkladki laktacyjne podpaski poporodowe majtki jednorazowe majtki zwykle biustonosz skarpetki reczniki zel pod prysznic szczoteczka+pasta do zebów szczotka do włosów papier toaletowy kubek+talerzyk+sztućce telefon+ładowarka pampersy pieluchy tetrowe linomag/sudokrem (cos do pupci) chusteczki nawilżane w niektórych szpitalach trzeba miec swoje ciuszki dla maluszka Nie wiem czy o czyms zapomnialam. To tak na szybko z głowy ;)

Gość gość
Masz termin na sierpień? :]

Gość gość
zapomiałaś o kapciach pod prysznic i o osobnych na sale poporodowa powodzenia autorko.

Gość gość
No fakt.. :) Sama musze je jeszcze kupić ;)

Gość maria21
masć na bolące brodawki bo może sie przydać

Gość gość
Też mam termin na sierpień:)To moja lista: Rzeczy potrzebne mamie woda niegazowana coś do przekąszenia, np. herbatniki, sucharki 2 koszule – wygodne przy karmieniu szlafrok i skarpetki kapcie i klapki pod prysznic pomadka ochronna do ust jednorazowe majtki poporodowe (kilka sztuk) przybory toaletowe i podstawowe kosmetyki (mydło, szampon, żel pod prysznic, krem do twarzy, szczoteczka i pasta do mycia zębów, szczotka do włosów, żel do higieny intymnej, gumka do włosów) 2 ręczniki kąpielowe, ręczniki papierowe, papier toaletowy i chusteczki higieniczne 2 biustonosze do karmienia wkładki laktacyjne – paczka wkłady poporodowe - 2 paczki podkłady na łóżko jednorazowa maszynka do golenia (zalecane golenie w domu, przed porodem) telefon komórkowy wraz z ładowarką drobne pieniądze kubek i sztućce laktator (może być niezbędny do rozbudzenia laktacji po cesarskim cięciu lub w czasie nawału mlecznego) oraz butelka ze smoczkiem dynamicznym dla dziecka  mogą się przydać: poduszka poporodowa lub koło dmuchane, osłonki silikonowe na piersi, maść na popękane brodawki, jednorazowa lewatywa (na życzenie pacjentki) Rzeczy dla dziecka pieluszki tetrowe – 3 sztuki body - 3-4 sztuki, najlepiej zapinane z przodu pajacyki – 3-4 sztuki, zapinane z przodu na całej długości ręcznik cienkie rękawiczki niedrapki dla noworodka – 2 pary cienka bawełniana czapeczka i jedna cieplejsza skarpetki z luźnym ściągaczem – 4 pary rożek otulaczek pieluchy jednorazowe – paczka chusteczki do pielęgnacji pupy niemowląt – 2 paczki oliwka, mydełko dla niemowląt i krem do pielęgnacji pupy szczoteczka z miękkim włosiem sól fizjologiczna i gaziki (do przemywania oczu) płatki kosmetyczne dla niemowląt

dowiedz się czy w szpitalu do którego się wybierasz dają dzieciom ciuszki na przebranie mi dawali i odeszło mi parę rzeczy w walizce, ale już sztućce talerze i kubek musiałam mieć swoje powodzenia :)