Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Jakie pampersy dla noworodka???

Polecane posty

Jestem właśnie w ciąży z trzecim dzieckiem. Z pierwszym używałam produktów najdroższych, które wydawały mi się najlepsze. Z drugim dzieckiem już tak nie szalałam (kupowałam te pieluchy, które akurat wychodziły najtaniej w promocji, ale starałam się trzymać "wyższej" półki, raz był to Pampersy, raz Huggiesy, raz Happy). Jak młodsze dziecko miało rok, przeprowadziliśmy się i najbliżej mam Biedronkę, więc zaczęłam, najpierw sporadycznie, a potem regularnie, kupować Dadę. I powiem wam, że naprawdę nie widzę wielkiej różnicy. A te niuanse, o których piszecie wydają mi się śmieszne (oprócz tego, że ta siatka w Pampersach się przykleja, bo to prawda). W końcu to tylko pielucha, Ile taki noworodek ma ją na pupie? 2 gody.? 3? I do śmieci. Moim zdaniem nie warto kupować najdroższych pieluch. I jeszcze jedno. Wyszłam w pracy na papierosa do palarni (jak jeszcze nie byłam w obecnej ciąży) i spotkałam tam mojego prezesa firmy. To duża międzynarodowa firma, prezesa stać na wiele. I tak zagadał do mnie o dzieciach, bo mu się niedawno urodziła córka. I on mówi, że używają tylko Dady i że one są produkowane w tej samej fabryce co Pampersy, na tej samej linii produkcyjnej, tylko pod inną marką. Ale jak ktoś chce płacić za nazwę to jego sprawa.

Gość leniwa krowa
Dla noworodka new born. Dobrze wchłaniają, u nas nie uczuliły. Są delikatne dla pupy malucha. Warto kupić też na start od razu rozmiar 2, active baby w razie jakby new borny były za małe. Ale u nas przy dość dużym dziecku były odpowiednie. Chusteczki na początek pampers sensitive. Jak dziecko podrośnie można zamienić na tańsze. Ja teraz używam kindii. Małego tyłek nie piekł, ani nie był zaczerwieniony.

Gość gość
leniwa krowa to Ty jakieś cielaki rodzisz jak od razu rozmiar 2 każesz kupować :D ja mam miesięcznego szkraba i dalej na 1 lecimy!

Gość leniwa krowa
Czytaj cielaku ze zrozumieniem :D a sorrry - baranie :D nic nikomu nie każe, jestem zbyt leniwa na to :)

Gość gość
już się nie oburzaj ;P To Ty masz nik leniwa krowaa nie ja, to skoro tak szybko na 2ki przeszłas to rodzisz niezłe... cielaki :D

Gość gość
Dada są lepsze od pampers bo nie powodują odparzen. Moja teściowa ma 6 dzieci i żadne nie mogło nosić pampers. Połowę opakowania zuzylam resztę musiałam sprzedać.

Gość rampampam
Kupuje dady i jestem zadowolona,huggis beznadzieja,babydream tez kiepskie,pampers takie łoOooo....

Gość gość
mój syn też sie nie zmieścił w 1:)

Gość gość
To niezłego wieloryba urodziłaś :D Współczuje wam takich dużych brzydkich dzieci...

Gość gość
Wszystko zalezy od dziecka... moj byl na poczatku na pampersach potem dluugo huggies (szkoda ze juz nie ma) probowalam dady ale rezultat marny i znowu jest w pampersach;)

Gość gość
Dady produkuje ta sama fabryka co Pampers, więc przestańcie p*******ć, że Pampersy są super, a Dady beznadziejne. Dady po 3 godzinach noszenia są lekko "zmechacone", co dowodzi, że są zrobione z delikatnych i zdrowych dla skóry dziecka materiałów, a Pampers wali chemią, bo dodają do niego "super" składniki, które są szkodliwe, a rodzice myślą, że jak zapłacą zamiast 20 to 40 zł, to zrobią dziecku przysługę WSZYSTKIE pieluchy na moim dziecku przeciekają, choć nosi je krótko, a Dady są niezawodne, dość miękkie (miększe były tylko Pampersy New Born, ale kupione w niemczech, a nie polskie), nie przeciekają no i kosztują grosze :)

Gość gość
a tak swoją drogą dodam jeszcze, że gratuluję idiotyzmu osobie, która napisała, że Dady i Rossmanowskie to "podróbki" tak, jakbyś powiedziała, że sok Cappy jest podróbką Costy, a Caprio jest podróbką Tymbarku poświęć dziecku czas, miłość i rozbudź kreatywność, a nie myślisz, że kupisz gówno ważne pampersy za połowę średniej krajowej i jesteś "super-matką" różne firmy tworzące podobny produkt, amen żenujące