Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość janek787

straszny trądzik

Polecane posty

Gość janek787

Hej zaczyna się lato a mnie tak wysypało, nie przypominam człowieka, macie może coś sprawdzonego na trądzik???

Gość gość
Mozesz sprobowac maseczke siarkowa moc,ponoc bardzo dobra.. ja ja dzisiaj zrobilam i zobacze jak moja buzka jutro bedzie wygladac :)

Gość gość
pokrzywa

Gość gość
Zrewidować pielęgnację i jadłospis wg tych wskazówek: www.mazidla.com/biblioteka-mazide/279-skora-tusta-opis-i-prawidowa-pielgnacja.html www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-zwyczajny-porcja-teorii,t1069.html?sid=190512c8b2037c1df1f94f3a898d879c www.laboratoriumurody.pl/forum/tradzik-lojotok-a-dieta,t1012.html

Gość gość
mi tylko kwasy pomogły reszta o d**ę rozbić na lato polecam krem Bandi z kwasem migdałowym to lekki kwas i można latem używać jesienią silniejsze koniecznie..

Gość gość
Każdego kwasu można latem używać: www.pomegranateandspinach.blogspot.fr/2013_05_01_archive.html "Krzywdę swojej skórze można zrobić latem nawet przy pomocy kwasu migdałowego, który opisywany bywa jako ten, który nie uczula. Każdy hydroksykwas może na dłuższym dystansie uszkodzić skórę (poprzez nadszarpnięcie bariery) i w ten sposób ją uwrażliwić. Nie ma żadnego znaczenia fakt, że kwas glikolowy ma potencjał fototoksyczności a kwas migdałowy nie ma - nie stosujemy tych substancji w dzień! Nie pokrywamy nimi skóry twarzy i nie wychodzimy na słońce (...) Podsumowując: latem możemy stosować każdy hydroksykwas - przewaga kwasu migdałowego polega jednak nie na tym, że nie jest "fotouczulający" (błędnie użyty termin, ale to wyjaśnię przy retinoidach), ale na tym, że zachowując spory potencjał regulacyjny jest jednocześnie bardziej delikatny, dzięki czemu ryzyko uszkodzenia bariery skórnej jest mniejsze, choć nie zerowe. Najważniejsze o tej porze roku jest zachowanie równowagi między działaniami złuszczeniowo-regulacyjnymi a dobrym stanem bariery - tylko wtedy nie ryzykujemy wystąpienia plam, mikrostanów zapalnych, oparzeń, przebarwień i fotouszkodzeń dermalnych"

Gość Kosmetolog P
Mam sprawdzone sposoby na trądzik, ale muszę widzieć daną osobę, żeby coś jej doradzić. Muszę poznać przyczyny, tryb życia, dietę i codzienną pielęgnację. Każdy przypadek jest inny.

Gość Skoczka123
Polecam spytać dermtologa o epiduo :)

Gość gość
Skoczka123, polecam spierd*lać z tym spamem.

Gość gość
Episruuuuo, jak najdalej od dermatologow, ktorzy przepisuja tylko leki wszystkie jak popadnie, a czym drozsze tym lepiej! Na trądzik waro zastosowac algi mikronozowane, specjalne serum przeciwtradzikowe, kwas salicylowy - oczywiscie z odpowiednia ochrona UV.

Gość jaq
Po kwasach może mieć najpierw wysyp, więc z początku będzie gorzej. Epiduo jest na recepte od dermatologa więc to raczej nie spam. Ja stosuje Differin, ale to też na receptę. Idź bryknij się do dermatologa, zawsze coś doradzi.