Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

czy też zamęczacie swoim ślubem ludzi?

Polecane posty

Gość gość

bo moja znajoma już od pół roku męczy wszystkich i ludzie zaczeli nawet rezygnowac z uroczystosci

Gość gość
Tak to jest, wcześniej pewnie nie nie nie ja to nie chce w ogóle po co a jak już data ustalona to wpada w szał typowe i prostackie.

miałam ślub rok temu i nikogo nim nie zamęczałam, sama obawiałam się jak ja to przetrwam ;) wszystko staraliśmy się załatwić sami, inni dostali zaproszenia i mieli za zadanie potwierdzić/nie potwierdzić przybycie ;)

Gość bajadera3545
Moja przyszła bratowa mnie tak męczy. Najgorsze, że ja nie cierpię wesel, sama nie miałam, bo nie chciałam. My wzięliśmy ślub cywilny, po ślubie obiad i tyle, żadnych weselnych cyrków. Bratowa niestety planuje huczne weselisko ze wszystkimi atrakcjami i non stop mnie męczy: a to po suknię jechać, a to kwiaty oglądać, słuchać zespołów, wybierać menu, szukać limuzyny, itp. No masakra, rzygam już i mam dośc, a każda próba wykręcenia się od kolejnej wizyty w salonie sukien czy kwiaciarni kończy się kłótnią i zarzutem, ze ja zazdroszczę, bo sama nie miałam wesela. Okropność. Ślub dopiero we wrześniu, więc czekają mnie całe wakacje tych przygotowań. A mnie się już odechciało iśc na to wesele, a muszę:o

bajadera-współczuję, włącz asertywność i znajdź sobie mnóstwo zajęć, wyjedź na wakacje i przeskocz te przygotowania ;) po co się męczyć, w imię czego? :P

Gość gość
no jest to przerąbane na dłuższą mete ja i tak nie ide na ślub bo w końcówce ciąy jestem a ona jeszcze mnie tym zamęcza, ludzie zaczeli rezygnować z jej ślubu bo jeździ po wszystkich i zamęcza ich opowiesciami.. nie wiem czy na głowe dostała martwie się

Gość gość
wiadomo kazdy przygotowujac swojslub zyje tym i mysli prawie tylko o tym to to jest mnustwo rzecz so zalatwienia itd ale mimo wszystko nie powinno sie tak nachalnie o tym tylko do innych nawijac, śmieszne to:) ja tez zyje swoim slubem i z przyjaciolkami ciagle o tym gadamy nawte ja juz mam dosyc a one dalej i dalej no ale to najblizsze osoby tak samo jak rodzice tesciowie akurat moja bratowa tez bardzo wlaczyla sie w przygotowania chociaz nie prosilismy. milo mi jest ale nie wyobraza sobie jezdzic po rodzinie dalszej i nawijac o tym samym oczywiscie luzie pytaja co i jak ale bez przesady.

Gość gość
Ja mam taka kolezanke, najgorsze jest to, ze wszystkim opowiada ile co kosztowalo, jak by to bylo najwazniejsze.