Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Otyły mąż - niskie libido

Polecane posty

Gość gość

Jesteśmy małżeństwem od 4 lat i jakość naszego życia seksualnego bardzo się pogorszyła w porównaniu z tym, co było na początku znajomości 12 lat temu. W ostatnich latach mąż dorobił się 34 kilo nadwagi, jest zwyczajnie otyły, i co gorsza nie ma w sobie motywacji do odchudzania. Nie chce iść do dietetyka, jeśli przechodzi na dietę, to na kilka dni i widząc brak zmian na wadze rezygnuje. Bywają miesiące, w trakcie których nie dochodzi do zbliżeń, a jeśli już, to góra 2 razy w miesiącu i wyłącznie z mojej inicjatywy. Niestety n ie jest w stanie utrzymać erekcji, więc orgazmów nie miewam. Dla mnie ilość seksu jest zbyt mała i cały czas chodzę podminowana. Rozkład naszego życia erotycznego prowadzi do większej ilości kłótni, co tez nie jest dobre. Czy ktoś ma jakiś pomysł, jak go odchudzić albo co mu podawać do jedzenia, żeby pobudzić libido? Oczywiście żadne jawne suplementy nie wchodzą w grę, bo nie chce ich brać i w zamian mniej więcej co trzy dni mi obiecuje, że seks będzie (i oczywiście go nie ma, bo albo jest przejedzony, albo męczy go alergia, albo boli go głowa - tragedia!). Mam 35 lat i jestem wrakiem kobiety!

przede wszystkim uświadom mężowi jakie problemy zdrowotne wynikają z otyłości. zapytaj, jak się będzie czuł robiąc sobie po 5-6zastrzyków z insuliną dziennie. zapytaj co będzie jak po zawale stanie się zależnym od innych inwalidą. a co po udarze? paraliż z pampersami na tyłku? najlepiej wyślij męża do lekarza albo do dietetyka (tylko takiego po studiach, nie do naturehousa czy czegoś takiego), niech zleci podstawowe badania. jestem pewna, że mąż już ma nadciśnienie i zaburzenia gospodarki węglowodanowej. ktoś musi mu przemówić do rozsądku! mężczyzn łatwo się odchudza, dużo łatwiej niż kobiety. oni potrzebują tylko impulsu, żeby zacząć i kogoś kto będzie ich motywował. najcięższy jest pierwszy krok, czyli ruszenie tyłka z kanapy. jeśli to nie pomoże to postaw sprawę jasno. rozmawiałaś z nim na ten temat?

Gość gość
Dziękuję za wyczerpująca odpowiedź :) Od dwóch tygodni zaczął się odchudzać, zanotował na razie spadek 3 kg (to moim zdaniem dobry wynik), pilnuje jego aktywności fizycznej. Seks co prawda dalej leży i kwiczy, ale dał się namówić na tabletki i jutro idziemy po nie do apteki. Tylko nie wiem jakie wziąć, bo on nie chce takich, po których jest "stanie na zawołanie" -

Gość gość
Ktoś coś doradzi? tez jestem zainteresowana jakie tabletki dla mężczyzny na potencję ale żeby działały nie jak Braveran tylko ogólnie obudzały zainteresowanie seksem.