Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Alex1708

Pomocy :( Jestem w 34 tyg i nie jestem pewna czy nie zaczęłam rodzić...

Polecane posty

Jak napisałam jestem w 34 tyg ciąży. Od dwóch dni zaczęłam brać Fenoterol ponieważ szyjka macicy zaczęła mi się drastyczne skracać i ciąża jest zagrożona porodem przedwczesnym. Przez całą noc czułam ból podbrzusza tak jak przy miesiączce. Nie mogłam spać ale nie odkryłam w tym jakiejś regularności. Brzuszek cały czas spięty a niby tabletki powinny pomóc. Do tego od jakiejś godziny pojawił się tępy ból krzyża wcześniej takiego czegoś nie miałam. Nie wiem co mam robić a do mojego gin nie mogę się dodzwonić. Doradźcie mi coś :( To moja pierwsza ciąża i nie wiem czego się spodziewać...

Gość gość
ja tez mam skrocona szyjke macicy. Jestem w 37 tyg.mam skurcze,ale nieregularne i z tego co udalo sie ustalic to jeszcze nie porod:) nasze cialo sie przygotowuje poprostu.a bole podobne do menstruacyjnych to wlasnie skurcze przepowiadjace

Gość gość
jedź do szpitala jak najszybciej, wygląda na to że mogło się zacząć. W szpitalu może uda się zatrzymać akcję bo jest za wcześnie. Czemu o to nas pytasz, to bardzo poważna sprawa nikt tutaj nie jest położnikiem!!! Jesteś niepoważna żeby opierać swoje decyzje na podstawie tego co ci napisze jakaś lukrecja albo inna mitomanka?

Gość gość
próbuj dzwonic do gina a jeżeli nie będzie odbierął to zadzwoń do spzitala i powiedz jakie mas zobjawy. Powiedza Ci czy to poród czy jeszcze nie.

Tyle że wcześniej takich nie miałam. Nic takiego nie odczuwałam. A tym bardziej że jestem w 34 tyg chciała bym szybko zareagować bo im szybciej to da się jeszcze wstrzymać poród z tego co słyszałam ale nie chcę tez panikować. A z drugiej strony to dopiero 34 tydz :( martwię się o moje maleństwo :(

Chyba najpierw zadzwonię do szpitala albo w ogóle sie tam udam nawet jeżeli to by się okazał fałszywy alarm to i tak będę spokojniejsza jak mi powiedzą co się dzieje

Właśnie mam wrażenie, że się nasila, wcześniej było to takie delikatne a teraz czuje jakby mocniej