Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość woalium

w którym jestem tygodniu ciąży według was i waszych lekarzy?

Polecane posty

Gość woalium

pierwszy dzień ostatniej miesiączki 20 maja b.r. Mój lekarz twierdzi ze w piątym bo dzisiaj 5 tydz. 5 dzień. Czyli uznaje tydzień po jego upływie tak jak w przypadku liczenia wieku u człowieka. natomiast wszędzie w necie i na portalach o ciąży liczą tydzień od jego rozpoczęcia czyli według tego powinnam być w 6 tygodniu i jak tu dopasować do siebie te informacje? ktoś mi powie jak prawiidłowo określać w którym sie jest tygodniu?

Gość gość
każdy lekarz liczy SKOŃCZONE tygodnie ciąży czyli jesteś w 5 tygodniu

Gość gość
Liczy się skończone tygodnie:)Przy rozwoju zarodka na takim etapie każdy dzień jest na wagę złota (w sumie przez całą ciążę tak jest). Dlatego tak się przyjęło,że liczy się tylko tygodnie skończone,jeżeli trafisz do szpitala to mówisz że jesteś w 5 tygodniu a nie w 6,bo w 6 powinno być już raczej serduszko a w 5 niekoniecznie itp. Rozumiesz?

Gość gość
bo na portalach masz pokazane co sie dzieje w Twoim organizmie od 1 dnia, i np na portalu dowiesz sie co sie dzieje w 6tc. Czyli od 5 tc skonczonego. Na portalu 6tc to jest 5tc skonczony i co sie dzieje od 5tc i 1dnia

Gość woalium
ok dzięki za rozwianie wątpliwości. To moja pierwsza ciąża i na początku źle liczyłam przez co kilka dni temu złapałam dużego stresa :)