Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bebe80

sezonowe wypadanie włosów

Polecane posty

Od 3 lat co roku w maju zaczynają mi wypadać włosy. Oczywiście za każdym razem robiłam badania, aby wyeliminować niedobór witamin i minerałów. Badania za każdym razem były w porządku. Próbowałam różnych szamponów i odżywek oraz płynu Loxon, a także zagranicznego El Cranell (odpowiednik Loxonu). Nie przechodziłam żadnych chorób, co najwyżej kilkudniowe przeziębienie zimą, nie stosuję żadnych leków, stres również wykluczam, gdyż stresuję się tak samo w maju, jak i w innych porach roku i generalnie jest to stres umiarkowany. Czy ktoś ma pomysł, co może być przyczyną i/lub co na to poradzić? (wrzuciłam ten wątek do kategorii "kosmetyczka, fryzjer", ale chyba tutaj będzie bardziej odpowiedni)

Gość gość
Zmieniasz sierść jak każde inne zwierzę ;) Serio, mnie lecą co roku przed zimą. Trochę pomaga olej Sesa albo podobny ziołowy (Khadi, IHT) i picie pokrzywy.

Gość Magdal 1
Jeśli nie dieta, nie stres, to już sama nie wiem. Może to wina kosmetyków do pielęgnacji włosów. Zdecyduj się może na taki szampon http://www.nuvialab.pl/pielegnacja-wlosow/lysienie/revita/ i zobaczysz czy ci przejdzie to wypadanie. A jak nie to pójdź do specjalisty od skóry głowy i włosów, czy coś.

Gość gość
badałaś poziom hormonów???