Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość alicjaaALA009541132323

MÓJ PIES WSZYSTKO GRZYZIE , NISZCZY!

Polecane posty

Dostałam psa na urodziny ma już 1rok i 4 miesiące . Gdy zostaje sam w domu ma dosłownie wszystko zepsute. Myślałam że to minie bo był szczeniakiem czemu ciągle tak robi?? JAK MAM GO OD UCZYĆ? Zawsze jak wracam do domu ma ściągnięte firany ,dywak pogryziony i non stop co raz bardziej ,pitol pogryzły, telefon itp. czy to może być jakaś nerwica ?

Gość sfrustrowana 35
On po prostu tęskni, musisz mu kupić różne zabawki. Ja też straciłam mnóstwo rzeczy, włącznie z pogryzioną skórzaną kanapą.

Gość gość
do 2 lat tak będzie. Poza tym za długo pewnie siedzi sam w domu, za krótkie spacery mu robisz, jest niewybiegany i nie ma zabawek w domu

mam nadzieje ,że to minie jak wracam pokazuje mu np. pogryzionego pilota od razu sie chowa bo wie ,że żle zrobił a ciągle to samo...

Gość gosc17
moj ma okolo 2 miesiace i ten pieron jeden tak mnie gryzie jak sie z nim bawie hmm taki zlosnik ze masakra :) ale i tak go kocham bo to slodki maly grubasny szczeniaczek :**********************************************************************************************************************

ZABAWKI MA. i zostaje też z drugim psem . Ostatnio rozmawiałam z weterynarzem mówił ,że pies może mieć nerwice.. zastanawiam sie bo mój pies bardzo boi sie mojego brata bo jak miał lilka miesięcy jak coś mu popsuł to potrafił go skopać gdy w domu nie było mnie... nawet jak brat wchodzi do domu on od razu pod stół lub gdzie kolwiek tak ma strACH JEGO

sfrustrowana 35 a do jakiego czasu twój pies tak robił ? ; )

Gość gość
a próbowałaś psa porządnie "wybiegać"? tak żeby był zmęczony? jaka to rasa? z tego co wiem psy niszczać wszystko dookoła siebie wyładowują nagromadzoną energię. Ja z moim psem mam to samo. Jeśli nie pobiega co najmniej 1h i zostawię ją samą w domu to jak wracam jestem na 100% pewna że coś będzie rozwalone. I nie pomaga że wszystko chowam a pies zostaje na korytarzu. Zawsze coś znajdzie, ostatnio - listwę przypodłogową :) Dlatego naprawdę polecam Ci "wybieganie" psa. Pies zmęczony = pies szczęśliwy i nie będzie już nic niszczył

Gość truszkaa0
Może warto zainwestować w taką zabawkę, której nie zniszczy, zajmie się nią raz porządnie i tak już zostanie? Przyzwyczaić go do tego, że jeśli chce coś męczyć, gryźć, to właśnie ją ? http://pet-pocket.pl/kube-dog.html - coś takiego podobno jest nie do przegryzienia, a do tego fajnie wpływa na rozwój psa, też super opcja ;)