Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamaaafilipkaa

Czy to możliwe że DIECKO ZAPOMNIAŁO JAK SIĘ GAWOŻY ???????????????????????

Polecane posty

Gość mamaaafilipkaa

Mój synek ma 3 miesiace i 10 dni dosłownie jeszcze 2 tygodnie temu pieknie gawożył zaczynał gadać po swojemu tylko jak się do niego podeszło teraz jakby tego zapomniał dlaczego tak się stało ? czy ma to może jakiś związek z tym że jak tak pięknie gawożył nie umiał jeszcze podnosić do góry głowki pzy lezeniu na pleckach teraz głowke podnosi pieknie ale przestał "gadac" :(

Gość mamaaafilipkaa
tak oczywiście gaworzy ;) może któraś mama tak miała ?

Gość XxxbbbxxX
3 miesiące i 10 dni? :) czyli z 18 marca? Wybacz, że nie na temat ale zainteresowało mnie to bo mój syn też się urodził 18.03.2013 :) co do Twojego problemu to nie mam pojęcia, bo mój jak "gadał" tak robi to nadal ;) ale może to faktycznie przez to że teraz się skupił na nowych umiejętnościach i zrobił sobie przerwę ;) polecam poczekać jakiś czas, a jakby to jego milczenie trwało długo to skonsultować sprawę z pediatrą...

Gość autorka odchudzania
a ile dni tego nie robi? Mój synek ma 5 mcy i są dni kiedy albo mało, albo wcale nie "gada", pamiętam że z miesiąc temu miał też chyba 2-3 dni ciszy ;)

Gość leniwa krowa
3 miesięczne niemowlę głuży, nie gaworzy :) a czy zaczął np łapać zabawki? Pewnie nauczył się czegoś nowego i bardziej ciekawego na tą chwilę niż głużenie :)

Bardzo mozliwe :) dziecko codziennie cos cwiczy I nabywa nowe umiejetnosci. Nie jest w stanie robic wszystkiego naraz, tego co do tej pory sie nauczylo :)moja corka przestala " gadac" na chyba jakies 3 tyg. Teraz ma 4.5 miesiaca I znow zaczyna nawijac ale tym razem to zupelnie nowe dzwieki I az z tego wszystkiego "zapomniala" jak sie przeklada zabawke z lapki lewej do lapki prawej ;)

Gość gość
To jest mały chłopiec awięc nie potrafi wykonywać wielu czynności na raz więc jak koncentruje się na jednej rzeczy to druga "milknie". Mój syn miał tak samo ale córce nie przeszkadzało ćwiczyć podnoszenie głwy, tułowia i gaworzyć do mnie a przy tym zezować wzrokiem czy tatuś widzi poczynania :D. Mój syn jak robił jedno to na tym się skupiał, taka chłopięca ułomność :D. Według mnie nie ma absolutnie czym się martwić bo malec znalazł sobie teraz ciekawsze zajęcie od gadania, zwłaszcza że poczuł się o kroczek samodzielniejszy a dla niego to nowość .

Gość gość
moj też na tym etapie zamilkł i raptem po 2-3 dniach chwycił świadomie grzechotkę. teraz i nawija i łapie zabawki i pcha do buzi. chociaż dziś znów zaczął marudzić, nie chce łapać, ciekawe czego się uczy... ?:)

Gość gość
3 miesięczne dziecko głuży. Ok 5-6 miesiąca zaczyna gaworzyć. Jeżeli w tym czasie nie pojawi sie gaworzenie to może być sygnał problemów ze słuchem. Zaskakujące może sie to wydawać , ale dzieci głuche głużą, ale nie będą gaworzyć.