Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Pełnoletność powinna być od 30 roku życia

Polecane posty

Gość gość

Jak za czasow sw Pawła. Taka prawda, byloby najlepiej

Gość gość
Ja mam prawie 21 i czuję się bardzo dorosła.

Za czasów św Pawła? Co ty bredzisz. Wtedy już 13-letnie dzieci opuszczały domy, wchodząc w związki małżeństwie. Zanim założysz temat pomyśl dwa razy, zanim się skompromitujesz

Gość gość
o tak,gowniarzeria czuje sie szczegolnie dorosla i odpowiedzialna :D

A mi się wydaje, że po przekroczeniu 30 roku życia powinien byś odstrzał. :p Dla co niektórych przynajmniej. :D

Gość gość
Mówię co uważam, chyba każdy ma wgląd w swoją osobę i potrafi się ocenić, czyżby Cię to poruszyło, człowieku od "gównarzerii"? Twoja wypowiedź świadczy o Tobie, za mądry to nie jesteś.

Gość gość
Æðelgast Za czasów św Pawła? Co ty bredzisz. Wtedy już 13-letnie dzieci opuszczały domy, wchodząc w związki małżeństwie. Zanim założysz temat pomyśl dwa razy, zanim x Tobie też myślenie nie za bardzo wychodzi. Za czasów św, Pawłą ludzie żyli przeciętnie 30-40 lat, więc kobiety musiały się spieszyć z rozmnażaniem. :D

"Tobie też myślenie nie za bardzo wychodzi. Za czasów św, Pawłą ludzie żyli przeciętnie 30-40 lat, więc kobiety musiały się spieszyć z rozmnażaniem. smiech.gif" Mi nie wychodzi? To najlepszy argument, za obniżeniem progu pełnoletności. A czy 30-40? Myślę, że trochę za dużo propagandy, za mało myślenia...

Przecież pełnoletność to tylko status prawny osoby fizycznej, podwyższenie tego wieku wpłynie jedynie na to że hordy synusiów i córuń będą do trzydziestki pasożytować na rodzicach, wszystko w majestacie praca.

Gość gość
Mellygion - jedyna rozgarnięta osoba w tym temacie.

Gość gość
chcesz utrzymywac 30latka w domu? wyobraź sobie jak nieżyciowa i nieporadna byłaby taka osoba która nie nigdy nie pracowała a przekroczyła 30.