Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SPECJALIZACJA NA FILOLOGII

Polecane posty

Gość gość

Moje pytanie dotyczy studiów na filologii angielskiej. 1. Czy aby pracować w firmie potrzebuję specjalizacji tłumaczeniowej? Czy równie dobrze mogłabym to robić po specjalizacji pedagogicznej? Pytam o to, ponieważ wiem, że istnieją studia filologiczne bez żadnej konkretnej specjalizacji, jest to po prostu filologia angielska. Gdyby po tym kierunku/specjalizacji nie było możliwości na rynku pracy, to pewnie nie byłoby go w ofercie wielu uczelni. Jak państwo myślą? 2. Czy aby pracować jako tłumacz, nie przysięgły, mogę skończyć specjalizację pedagogiczną i nie pracować w szkole? 3. Co oferują studia bez specjalizacji? Bardzo proszę o pomoc, ponieważ przede mną ciężki wybór i nie wiem, co mam robić, potrzebuję konsutacji :( Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi!

Gość gość
studia bez specjalizacji to czas i pieniadz wyrzucony w bloto. Musisz miec specjalizacje. ale zeby pracowac jako tlumacz, nawet nieprzysielgly to i tak dwuletnia podyplomowke musisz skonczyc., nie mowiac o przysieglym gdzie nauka dodatkowo trwa jakies 4 lata. odpowiadajac na twoje pytanie-tak mozesz pracowac po specjalizacji pedagogicznej w formie, ale masz lepsze szanse po specj. tlumaczeniowej. zrob dwie specjaliziacje nigdy nei wiesz co cie czeka w zyciu. ja zrobilam dwie z mysla o byciu tlumaczem a wyladowalam jako nauczycielka czego nigdy nie planowalam, ale ciesz sie

Gość gość
Gdyby po tym kierunku/specjalizacji nie było możliwości na rynku pracy, to pewnie nie byłoby go w ofercie wielu uczelni. oj dziewczynko zejdz na ziemie, uczelnie wciskaja rozne cuda, kazdy kerunek to dla nich niebagatelna kasa. naprawde nikogo nie interesuja perspektywy odnosnie pracy. jak pojdziesz na dzni otwarte na uzcelnie to na kazdym/kazdym kierunku beda ci wciskac, ze sa super mozliwosci na rynku pracy / prosze cie. powtarzam raz jeszcze, kierunek bez specjalizacji to samoboj. Zrob dwie soecjalizacje!!! moja kolezanka nigdy nie chciala byc nauczycoelka ake na wszelki wypadek zrobila sobie nauczycielska. los chcialby jej facet przeniosl siedo holandii, ona wiec za nim, z braku perspeltyw poszlauczyc do szkoly. zawsze trzeba wykorzystywac wszystkie mozliwe szanse