Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość martaaaaaaa22

samobojstwo a kosciol-jak to jest u was?????

Polecane posty

Gość martaaaaaaa22

no bo moja kolezanka -zagorzala katoliczka z malej wsi....mowi mi stanowczo ze samobojcy nie maja pogrzebu,sa wyklęci...maja grzech smiertelny... (jak ich proboszcz ktory sie powiesił!!!)....a u mnie w miesice wczoraj byl pogrzeb 20 letniego samobojcy...i on mial pogrzeb!!!!! :O to jak to jest?....sa rowni irowniejsi???....gosc ma grzech smiertelny i jest w piekle???czy to mu lagodzi grzech ze mial depresje i nie wiedzial co robi,czy co???? Starszne....to juz 4 mlody samoboj w ostatnich 12 miesiacach... :( 3 goscie i dziewczyna.

Gość Jolasia ta jedyna
Poprostu zalezy od ksiedza wszystko jeden udzieli pogrzebu takiej osobie inny nie. Tez ma znaczenie czy taka osoba przed popelnieniem samobojstwa uczeszczala do kosciola czy byla wierzaca . Wedlug kosciola osoba wierzaca dostaje łaske od pana Boga i wiara jest taka ze Pan Bog wybawi taka osobe samobojcza od piekla, przeciez Bog jest milosierny, i duze znaczenie ma powod samobojstwa jesli jest to poprostu nieradzenie sobie ogromne w zyciu przez taka osobe czy powazne problemy kosciol wierzy w to ze takie osoby pan Bog wybawi od piekla, niektorzy ksieza sa jednak bardzo surowi i dla nich samobojca = czlowiek slabej lub bez wiary w pana Boga..tacy ksieza nie chca udzielac pogrzebow.