Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość DieBirne

CIEMNIEJSZA STRONA FACEBOOKA

Polecane posty

Gość DieBirne

Pytanie do facebookowców.. Czy nie boicie się, że za jakiś czas gromadzone o Was dane mogą być wykorzystane przeciwko Wam? Tak sobie ostatnio czytałam o różnych zagrożeniach związanych z tym portalem, niektóre historie są naprawdę przerażające. A potem wielkie tragedie, i 100 wiadomości na dzień na onecie o pedofilu który dotarł do swojej ofiary przez fbuka i ją zg****ił, i inne takie. Mnie znajomi co chwila zadręczają pytaniami, dlaczego nie mam facebooka. Ja się czuję przez to jak jakaś kosmitka, albo zacofana osóbka "nie na czasie". Tylko dlatego, że nie podążam za modą? Nawet, jeśli ktoś zdecyduje się na usunięcie facebooka....wszystkie informacje o danym użytkowniku zostają już na zawsze. Po co miałabym ryzykować? Dlaczego ludzie nie mogą tego zrozumieć, że nie spieszy mi się do zakładania facea chociażby ze względów prywatnych? Tylko proszę bez flejmów. Wyrażam swoje własne zdanie i po prostu się zastanawiam, co ludźmi kieruje, że tak wielbią ten protal. Przecież Facebook był już raz oskarżony o niewłaściwą politykę prywatności. Są osoby, które tak się wystraszyły, że postanowiły zrezygnować z prowadzenia fejsbukowego bloga. A jednak wciąż.. fejsbuk jest na lansie. O co chodzi?

nie, nie boję się. Nie mam tam swojego adresu, nikt "obcy" nie widzi moich danych i nie jestem zagrożeniem dla stanów zjednoczonych żeby ich służby specjalnie miały mnie ścigać.

Gość DieBirne
Ale wiesz, że ludzi z fikcyjnym fejsbukiem też mogą ścigać?

Gość gość
ja też nie mam zamiaru zwystawiać sie całemu światu żeby potem mieli o czym gadać

Gość gość
nigdy nie miałam a założyłam tylko dlatego że modelki którym robię fotografie wstawiają je na zbuka...ciekawa byłam opinii oraz chciałam na bieżąco być z zdaniem innych. ale nie mam danych figuruję fikcyjnie nie lubię ani zbuków ani NK ani niczego takiego

Gość gość
Fejsbuk i ekran lcd w roli kamery to wszystko co potrzebne by wszystko o nas wiedzieli

Gość gość
No właśnie, potem się cały czas słyszy mrożące krew w zyłach historie kobiet, które są prześladowane przez takich i owakich zboczeńców, kryminalistow, zabójców.. ale mnie średnio stać na współczucie dla takich osób, gdyż SAME Się na to wystawiają! Niestety, za ekshibicjonizm się płaci.

Gość gość
ja taz nie mam i zyje.tutaj nawet po niku wiedza kim jestes a potem komentuja .Ostatnio pisali o madam jakiejs tam ze zyje renty rodzicow...........wole pisac jako gosc dla mnie jest to wstretne ze moga po niku rozpozac.... pamietacie faceta ktory sie ukrywal .przed wymiarem sprawiedliwosci.a poszedl do telewizjii bo brala tam udzial jego dziewczyna w pewnym znanym programie i go zaraz zwineli

Gość gość
bo z takich portali to trzeba umieć rozsądnie korzystać a nie tempaki się dorwą jak świnia do koryta, upubliczniają się, wrzucają wszystko co się da a potem płacz że ktoś fotę przerobił czy poinformował znajomych o jakiejś głupocie, przykład choćby tego idioty Mastera i afery z moszną.

Gość gość
glosno tez z dziewczyna ktora swoje zdjecie tez wrzucila .smieja sie z niej,ja nie jestem w temacie nie wiem o co chodzi

Gość gość
wszyscy co się zbyt upubliczniają mają potem przejeebane. Master - moszna, Lookrecja - szoł-up, Kciukiem - meliniara i pijaczka, Noxelia - psychicznie chora. Wszystkich tych osób dokładnie są znane dane i solidną tyrkę otrzymują, ale moim zdaniem tyrkę na własne życzenie.

Gość Ercia.
niektórzy na facebooku mają całe albumy zdjęć rodzinnych! ja mam jedną fote, nazwisko tylko pierwsza i ostatnia litera a miejscowości brak

Gość gość
a niektorzy to juz wogole geniusze:Dpodaja tego samego maila na ktorego zakladali fb.no brak mi slow.

Gość gość
ja powiem tak, fb mi się cholernie przydaje, mam np. zalajkowane swoje ulubione kanały, więc jeśli wychodzi coś nowego to mam info od razu, przydaje się też do komunikacji z różnymi osobami itp.ale danych o sobie nie wklepałem tam wszystkich, ok, jest imie i nazwisko, jedna fotka, miejscowość, data urodzenia i tyle, poza tym nie rozumiem osób którzy cokolwiek nie zrobią muszą zaraz pisać to na facebooku, Marta Chuujawarta - właśnie gotuje sobie pierogi, Staszek Pierdziaszek - jest w miejscu restauracja Sphinx. Po kiego wała to? x no najważniejsza kwestia - jeśli się udzielam na forach internetowych, szczególnie takich jak kafeteria, to anonimowość jest podstawą, tutaj wystarczy mieć stałego zarejstrowanego nicka by być trollowanym, a już podanie danych to istny strzał w kolano.

Gość Ercia.
Ja tez dzięki facebookowi, mam kontakt, ze znajomymi którzy się wyprowadzili za granice.