Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ma.ci.ek

Piję, pomocy.

Polecane posty

Gość Ma.ci.ek

Jestem alkoholikiem, stanąłem dziś przed lustrem i powiedziałem to głośno. Od dawna wiedziałem, że trzeba z tym skończyć. Proszę Boga żeby dał mi siły, stoję na początku drogi, długiej drogi.

Gość gość
idź do terapeuty uzależnień, jak najszybciej. bez tego będzie ci cholernie trudno.

Gość gość
Terapeuta oczywiście i na spotkania AA bo inaczej nie dasz rady.

Gość axatka
maryja to qrwa jezus tto huj

Przyznanie sie do utraty kontroli nad piciem i własnym zyciem to początek drogi...a w którą stronę pójdziesz, to zalezy tylko od Ciebie:) Ja w Ciebie wierze i zyczę powodzenia z całego serca:)

a. idź na terapię; b. idź na mityng AA i zacznij tam chodzić regularnie, dobrze też chodzić na różne grupy. Jak będziesz mieć staż w AA tak około 90 lat, to możesz już dać spokój, nie będzie Ci potrzebna wspólnota AA, żeby nie pić. Pozdrawiam- Krzysztof AA.

Gość Patos
Witam, Ważne, że się do tego przyznałeś, nie jest łatwo to zrobić ani przed samym sobą ani przed innymi. Często boimy się właśnie, że ludzie zaczną na nas inaczej patrzeć, oceniać nas, to nie jest miłe, mam tego świadomość. Zdecydowałeś się walczyć i to bardzo dobrze, szkoda życia żeby wciąż ulegać alkoholowi. Cieszę się, że chcesz to zmienić, życzę powodzenia w dążeniu do celu. Niektórzy szukają pomocy u specjalistów, jeżeli wiedzą, że mogą mieć większe trudności. Myślałeś o tym? Słyszałam pozytywne opinie o ośrodku Przystanek Trzeźwość - możesz poszukać o nim informacji, być może Ci się akurat przydadzą. Ważne żebyś nie zmieniał zdania i konsekwentnie dążył do tego, by wyeliminować alkohol za swojego życia. Pozdrawiam Cię!

Gość glos.polski
Dobrze Ci radza, idz do ludzi, ktorzy Ci pomogą. Chłopie bedziesz załował kiedys, uwierz.

Gość trawazielona
Zycze wytrwalosci, modl sie o sile :)

Gość gość
kudzu root i dalej można pic

Gość uppppppppppppp
up

Gość gość
Żaden bóg ci nie pomoże :( Twoje życie- twój wybór, co z nim zrobisz zależy tylko od ciebie. Z mojej strony- POWODZENIA !

Gość polecam_to
Spróbuj poradnika "Jak skutecznie kontrolować alkohol", autor Allen Carr. Ja kupiłam go bliskiej mi osobie.

Tytuł absurdalny. Pewne jest, że kto raz stracił kontrolę nad swoim piciem, NIGDY kontroli nie odzyska. I żadne książki ani tabletki ani czary nie zmienią tego faktu. Bo kontrolę przejął alkohol i tego nie da się zmienić. Można tylko pożegnać się z alkoholem.

Gość polecam_to
No może tytuł nie jest idealny, no bo trzeba skontrolować alkohol na maksa, definitywnie, całkowicie. Ale mi Allen Carr pomógł z rzuceniem palenia, dlatego kupiłam też wersję o piciu osobie, która potrzebuje wsparcia.