Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Kleik bezglutenowy - jaki polecacie?

Polecane posty

Gość gość
a to nie jest to samo?

i z kleikiem ostrożnie, mój przy jedzeniu ryżowego strasznie kaszlał, myślałam że się zachłysnął, ale kukurydziany jest ok, i mu lepiej smakuje, a kaszki ja wprowadzałam bobovity smakowe

Gość gość
Zaczynam rozszerzać dietę, rozmawiałam z pielęgniarką i mówiła o kleiku dlatego pytam.

ja mam wcześniaka i korzystam z tego: mojniemowlak.pl/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-sztucznie/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-butelka.html ja osobiście zaczęłam od kaszki i marchewki :) ale mój syn tej zwykłej bezglutenowej nie chciał jeść kupiłam więc malinową, bananową i jabłkową, moim zdaniem lepsza kaszka od kleiku bo jemu się kleik "przykleił" ale wydaje mi się, że bezpieczniejszy kukurydziany :)

no i ja mam alergika ze skazą białkową, więc mogłam brać tylko kaszki, które się robi na mleku (karmię modyfikowanym), ale jeśli u ciebie nie ma takiego problemu to większy wybór jest kaszek na wodę :)

Gość gość
Dziękuję za link, na pewno skorzystam.

Gość gość
Na poczatek najlepiej bezsmakowy,po co dziecie przyzwyczajac.zreszta jak rozszerzamy diete to powolutku i obserwujeny. Jakby cos sie dzialo to nie bedziesz wiedziec czy zaszkodzil kleik czy dodatek smakwowy. No i w naturalnym mniej sztucznych dodatkow. Wiele osob zapewne poleci ci firme holle,mozna zamowic na allegro. Ja zaczynalam od kleiku ryzowego bobovity. Nestle ma dodatek maltodekstryny a nutricia 100 ryz. Chcialam.zaczac od kukurydzianego ale sie pomylilam w sklepie wzielam.dwa ryzowe :Pna poczatek zagescilam tylko mleko,na 210ml dodalam.3 miarki kleiku. Dalo sie pic przez smoczek dostosowany do mm.

Gość gość
Bądź sobą ja mam wcześniaka i korzystam z tego: mojniemowlak.pl/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-szt ucznie/schemat-zywienia-niemowlat-karmionych-butelka.html ja osobiście zaczęłam od kaszki i marchewki usmiech.gif ale mój syn tej zwykłej bezglutenowej nie chciał jeść kupiłam więc malinową, bananową i jabłkową, moim zdaniem lepsza kaszka od kleiku bo jemu się kleik "przykleił" ale wydaje mi się, że bezpieczniejszy kukurydziany usmiech.gif ////////////////////// te kaszki to najgorszy badziew jaki może być, jest jak wyrób czekoladopodobny. Ryż lub kukurydza ze sztucznym aromatem,cukier i mm.

Gość gość
Holle rzeczywiście ma dobre opinie tym bardziej, że zależy mi żeby na początek podawać bezsmakowy.

Gość gość
podłączam się do tematu:) który lepszy ryżowy czy kukurydziany? Po którym prędzej wystąpią zaparcia?

Gość gość
Uj was powinno obchodzic kto jak karmi, kazdy podaje co uwaza, napisala co podaje i juz to jej sprawa i autorki czy z tego korzysta, ja rowniez korzystam z bobovity a ty pewnoe jeszcze z pseudo eko hodowli warzywa kupujesz a to dopiero badziew jest !!!

Gość gość
U mnie podobnie jak u poprzedniczki jakby sie cos przykleilo przy podawaniu ryzowego przy kukurydzianym tego nie ma

Gość AaBa32
polecam bezglutenowy kleik kukurydziano-ryżowy po 4 miesiącu Bobovity, jest delikatny i łagodny, to idealna propozycja na początek rozrzerzenia diety dziecka, nie zawiera cukru, sprawdza się jako samodzielny posiłek, a także jako dodatek do obiadków i zupek, mojej córce bardzo smakuje