Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość coolliska

ciąża? nie ciąża?

Polecane posty

Gość coolliska

zacznijmy od tego,ze mam 18 lat..jakis czas bralam tabletki anty ale nie mogłam tego kontynuowac bo sie dusiłam. obecnie jesteśmy z chłopakiem na prezerwatywach.. tabletki bralam 14 dni i bylam zmuszona z dnia na dzień je odstawic. dwa dni pozniej pojawilo sie obfite krwawienie(pewnie z odsawienia)..no i właśnie.. nie wiem kiedy w tym oresie moglam spodziewac sie owulacji ..prezerwatywa nigdy nam nie pękła, nie zsunęła sie, zawsze po wszystkim byla nadmuchiwana i bylo ok.. nie zauwazyłam nigdy na rekach swiezego preejakulatu,zawsze staralismy sie by rece b yly suche..dodatkowo partner wychodzi ze mnie chwile przed wytryskiem ..kiedy długo sie kochamy,zmieniamy prezerwatywe zeby nie ulegla przetarciu.. ja jednak ciagle mam schize ze jakims cudem moge byc w ciazy.. ze cos dotknelismy,przenieslismy na rekach . nie wiem kiedy najbliższy okres powinien nadejsc,bo po tych tabletkach to pewnie caly organizm rozregulowany.. wychodzi jakiś tydzień z poślizgiem..strach odbiera mi normalne myslenie..minal tydzien od odstatniego razu i czuje jakby ból podbrzusza przed zblizajaca sie miesiaczka.. kochani.. czy ja jakimś cudem moge byc w ciazy? inwestuje w pearly.. a narazie abstynencja

Gość gość
spokojnie-nie jesteś w ciazy

Gość gość
Gumki słabo zabezpieczają.Zmiana w trakcie stosunku moze spowodować przeniesienie nasienia na jej zewnątrz a tym samym do pochwy.Musisz pomysleć o czymś dodatkowym.Skosultuj z lekarzem np plater,krązek.W tym wieku występuje u ciebie duża płodność więc prezerwatywa może być za mało.Zależy to też jak czesto współżyjecie.teraz są wakacje więc i sex moze być czestszy.Nie lekceważ rady.

Gość gość
jakie nasienie skoro nie bylo wytrysku? nie moge brac zadnych hormonow.. krazki brałam-Nuvaring- to samo .. plastry to tez hormony.rozni sie jedynie droga podania.. na spirale sie nie godze bo nie wyobrazam sobie b y jakis kawalek metalu zalegal w mojej macicy 5 lat..juz pisalam..inwestujemy w pearly.. ktoś może stosuje? biore sobie rady do serca ale glowne pytanie brzmi czy teraz moge byc w ciazy?

Gość gość
Wydaje mi się że nie. Jeśli jednak obawiasz się, że prezerwatywa może nie wystarczyć dodatkowo zastosuj np żel plemnikobójczy. Wiem że contragel można łączyć z gumkami. Albo współżyjcie tylko w dni niepłodne, możesz je wyznaczyć np testerem na ślinę

Proszę o opinię, bo naprawdę schizuję... Jestem w trakcie drugiego opakowania tabletek anty. Po pierwszym opakowaniu i siedmiodniowej przerwie wzięłam ósmego dnia pierwszą pigułkę z drugiego opakowania. Po około godzinie od wzięcia pierwszej tabletki z drugiego opakowania odbyłam stosunek. Czy byłam w pełni zabezpieczona? Czy tabletka zdążyła zadziałać?? Dziękuję za odpowiedź!