Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Do ludzi wykonujących prace fizyczne ,jak wam się żyje na emigracji,wasz poziom?

Polecane posty

Gość gość233
Taaa ciezka praca czlowieka wzbogaca w przenosni i w doslownym znaczeniu :) jaka firmę zamierzasz otworzyc?

Gość gość
ty od dwoch fakultetow,, jak to ladnie brzmi - dwa fakultety, wlasna firma - a pewnie zalozylas serwis sprzatajcy:D

Gość gość
obojetne co załozyła i gdzie pracuje żyje się jesli o kase chodzi w miare OK raj to to nie jest ale jesli o zycie jako życie ! chodzi to.....masakra !!!

Gość trwoga
wazne by byc samemu zadowolonym ze swojej pracy niekoniecznie to musi byc WIELKIE MARZENIE - wazne ze pieniadze sie zgadzaja i praca nie sprawia nam jakis trudnosci. sama dalas rade zorganizowac sie z zalozeniem wlasnego biznesu ? dlugo ci to zajelo?

Gość gość
nie rozumiem dlaczego jest taki najazd na ludzi wykonujących prace fizyczne poza Polską, przecież w Polsce też ktoś te prace wykonuje i to za mniejsze pieniądze! Ja mam 23 lata, zanim wyjechałam pracowałam dwa lata w sklepie , najepierw rok na kasie a drugi rok jako zastępca kierownika za 2tys. Kiedy przyszłam dać wypowiedzenie próbowali mnie zatrzymać i zaproponowano mi posadę kierownika sklepu, ja się nie zgodziłam bo za 3000 zł takiej ciężkiej pracy nie chce. Wyjechałam do Niemiec i zaraz ściągnęłam tutaj chłopaka. Jestem tutaj rok i po opłaceniu rachunków zostaje mi ok 1000-1200 euro na rękę. Niczego sobie nie żałujemy a i tak stać nas ,żeby odłożyć z jednej pensji chociaż 500 euro miesięcznie. Praca fizyczna, ale na jedną zmianę , od poniedziałku do piątku 8h. a w Polsce musiałam tyrać na drugie zmiany i na nic mnie nie było stać. Dlatego jestem zadowolona i mam nadzieję,że nie będe zmuszona wracać do kraju. Przyjechałam tutaj do przyjaciółki więc mamy towarzystwo a i jeszcze poznałam kilku ciekawych ludzi. Dla mnie nie ma różnicy pracować fizycznie w Polsce czy za granicą. A jeśli miałabym wrócić do kraju to zawsze będe miała już jakieś swoje oszczędności i będe mogła otworzyć swój własny mały biznes o którym już myślałam od dawna.

Gość gość
Ci, co najeżdżają na fizoli to leczą swoje kompleksy i tyle. Biedni umysłowo ludzie. Też uważam, że każdą pracę trzeba szanować i nie patrzeć na nikogo z góry bo samemu zawsze można wyladować na dnie. Zastanawiaja mnie ludzie, którzy zaczynali od "najgorszych" prac a teraz udają panów.

Gość gość
od czegos trzeba zacxczac ala ja fizol w wieku 30lat bede mial mieszkanie kupione za gotowke.pokolenie 1500 sory nawet kredytu nie dostanie:)

Gość gość
Gratuluje własnej firmy, pewnie droga do dobrych pieniędzy jak tam o wiele krótsza niż w Polsce. Napisz w jakiej branży działasz i czy przy otwieraniu firmy korzystałaś z pomocy jakiejś firmy zewnętrznej, czy robiłaś wszystko sama?

Gość encepence111
Od dwóch lat prowadzę firmę sprzątającą, najgorzej było z formalnościami na początku- ale to pozostawiłam fachowcom. Reszta w moich rękach.

Gość gość
gość dziś ,oj naiwny,naiwny,dobre pieniedze sa wtedy gdy zbytniej konkurencji nie ma,a w UK każda branża ma rozbudowaną konkurencję.

Gość encepence111
Gość na Gościu- niewiadomo komu odpowiadać:) pracy fizycznej się nie wstydzę, tak mam serwis sprzątający, bo to przynosi zysk i co za tym idzie satysfakcję z dobrze prosperującej firmy, fakultety nie są ważne, jak wspomniałam wcześniej dyplomy są schowane i do niczego nie są mi potrzebne:) w norwegii korzystałam z biura doradczego norwegia consulting, takie z granatowo-czerwonym logo, bo fakt samodzielnie jest ciężko wszystko ogarnąć, ale na szczęście nie trzeba. Nawet jeśli konkurecja jest duża, to mozna znaleźć swoje miejsce na rynku.