Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

SCHUDŁAM, ALE ZWARIOWAŁAM- MOJA OPOWIEŚĆ KU PRZESTRODZE...

Polecane posty

Gość gość

2 lata temu ważyłam dokładnie 88 kg przy wzroście 167- czułam się koszmarnie. Impulsem do podjęcia odchudzania było silne zatrucie pokarmowe, wiem, że to śmieszne, ale w ciągu 1,5dnia odwodniłam "schudłam" się wtedy na -7kg i choć błyskawicznie ta woda wróciła, postanowiłam zawalczyć o swoje zdrowie i urodę Stosowałam przez te 2 lata różne diety (co zresztą wszystkim polecam)- Atkinsa, Dukana, głodówki, 1000kcal, 500kcal, owsiankową, mięsna. Zmieniałam diety i uważam że to akurat nie było nic złego- nie zwolniło metabolizmu, cały czas chudłam. Miałam liczne tygodnie jedzenia normalnego (przez 4 miesiące chorowałam), potem obżarstwa (wakacje w Egipcie, Turcji, Maroko na All inclusiveusmiech.gif. dodam jeszcze ze bardzo dużo ćwiczyłam, oprócz tego mam pracę w której niezle się nieraz trzeba nabiegać Dzisiaj stając na wagę zobaczyłam to na co tak długo czekałam 57 KG-podobno IDEALNIE. i CO Z TEGO? ano to, że ja totalnie już nie wiem jak wyglądam. Raz widzę paszteta, że rzygać mi się chce jak patrze w lustro, nieraz szczupłą laskę, która powinna się cieszyć. Całe życie myślałam że jak schudnę to moje problemy z akceptacją miną- a tu nie. Otyłość zryła mi psychikę, odchudzanie pomogło do reszty. Mam wrażenie że kiedy byłam gruba, nie czułam presji efektu jojo byłam dużo szczęśliwsza. Zastanawiam się czy dalej chudnąć, bo mogę utyć, czy jeść normalnie. Wiem że powinnam normalnie, ale presja ponownej nadwagi jest tak olbrzymia że chyba wolę głodować... Lubiłam moje diety i boję się że wrócę do którejś z nich i wpadnę w anoreksję Zwariowałam...

Gość gość
jeść normalnie ale z głowa, 5 posiłków dziennie, dorba jest do tego kawa inka, blonnik, woda mineralna, warzywa owoce . RACJONALNE ODCHUDZANIE. Ja na szczęście mam ta sytuacje ze mogę jeść wszystko w wielkich ilościach i nie tyję a dodam jeszcze ze jestem po ciążach

Gość gość
miało byc RACJONALNE ODZYWIANIE:)

Gość gość
up

Gość damwamradde
hey, ja schudlam 5 kg, w niecale 15 dni, w ogole sie nie odchudzajac. Powaznie!! Jem, nie licze kcal. - nie jem slodyczy, a wczesniej nie moglam bez nich zyc - jem ryby, bialka, jogurty, duuuuzo warzyw - czasami cwicze ( jak mi sie zachce) Cale zycie sie odchudzam. Mam dosc!!! I czuje sie teraz o wiele lepiej.

Gość gość
up

Gość gość
zaburzenia odżywiania, kto ich obecnie nie ma ? nawet modelki, aktorki, piosenkarki, które w wywiadach opowiadają ze zdrowo się odżywiają i nie mają presji bycia szczupłymi ciągle lawirują między kompulsami i głodówkami

Gość gość
up

Gość dorka576
Najlepsze są oczywiście odpowiednie ćwiczenia, dzięki którym posiada się możliwość schudnięcia w odpowiednich partiach ciała. Niewiele osób posiadanie niestety odpowiednią ilość samozaparcia, aby zacząć ćwiczyć te partie ciała, która naprawdę tego wymagają. Ja chciałam odchudzić swój brzuch i uda i bardzo pomocne były dla mnie porady ćwiczeniowe, które mogłam znaleźć na likemed.com/pl/. dziś mam prawie płaski brzuszek, z którego się naprawdę cieszę. Jeżeli ktoś będzie chciał z Was spróbować, to naprawdę zachęcam, bo warto jest ćwiczyć.