Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

GERMANISTYKA UAM BEZ ZNAJOMOSCI JEZYKA?

Polecane posty

Gość gość

Cześć, mam pytanie. Czy na filologii germańskiej na UAMie istnieje grupa początkowa? Nie uczyłem się nigdy języka niemieckiego, ale z racji, że ostatnio zafascynował mnie ten kraj pomyślałem o tym kierunku. Ale czy to w ogóle ma sens?? Studiuje to ktoś, zna kogoś, i może odpowiedzieć na moje pytanie?

Gość germaniaaa
jaja se robisz???:D to sa studia językowe....to nie jest tak ze idą tam ludzie bo np.rwali w nieMczech truskawki miesiac i luibią niemcy :D !!!! na germanistykę SA przyjmowani tylko i wylacznie LUDZIE Z JAKĄS BAZĄ,...CZYTAJ "PO ROZSZERZONEJ MATURZE Z NIEMEICKIEGO" :D U MNIE BYLO chyba 100 chętnych...na 30 miejsc...wiec zrobili egzamin wstepny....Nie wiem jak to mozliwe ale jakies 10 osob po tej rozszerzonej maturze nawet podstaw jezyka nie znalo!!! Ja sie uczylam niemca w podst,gimnajum i 3 lata w liceum=8 lat...i po 2 tygodniach nauki na germanistyce sie zalamalam ze nic nie rozumiem!!!! taki jest poziom....Przyjda ci jacys profesorowie ktorzy z********alaja fachowo po niemeikuu 3 godz..psują ci caly ten obraz prostego jezyka i podstaw jakie znasz...i ich to nie obchodzi ze czegos nie rozumiesz..!!! Albo sobie zdajesz sprawe ze 8 lat nauczycono cie gowno... Masz 14 przedmiotow i kazde jest po niemeicku :) NP.czytacie fragemnt sredniwoeicznej ksiazki i masz 30 min zeby napisac recenjzę... z 30 osob zdalo chyba 5 na koniec.

Gość uppppppppppppp
u[p

Gość gość
to co mam zrobić? na maila z uczelni nie mogę czekac, bo muszę się zdeklarować co do studiów... nie chciałbym później obudzić się w sytuacji, że na wstępie wymagana jest ode mnie znajomość na poziomie conajmniej średniozaawansowanym, przez co miałbym rok w plecy (musiałbym zrezygnować).

Gość UAM to jeden z najlepszych
uniwersytetow, nic dziwnego, ze poziom tam wyzszy, niz na prywatnych uczelniach, ktore dzialaja jak maszynki do wyciagania kasy od studentow, a nie faktycznego ksztalcenia tychze :D to i moga zaczynac od poziomu zero...i na nim skonczyc :P

Wiesz tylko germanistyka to nie tylko nauka języka, lecz ich tradycji, kultury, zabytków, poznawanie sławnych postaci itd.Także lepiej sie zastanów dobrze czy rzeczywiście tego chcesz:)