Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hff

ciaza a bol jajnikow

Polecane posty

Gość hff

Witam serdecznie was dziewczyny :) kochalam sie z mezem w 7,8,9,10 dc . Mam dosc krotkie cykle bo 25-27 dni i po odbytych stosunkach i owulacji pobolewaja mnie jajniki a raczej jeden lewy i mam uczucie wzdecia nie brzucga a bardziej odczucie w miejscach gdzie znajduja sie jajniki . Dzis jest 14 dc. Jak myslicie czy to moze miec cos wspolnego z zaplodnieniem ?

Czesto objawy ciazy sa takie same jak na miesiaczke.Musisz jednak pamietac,ze do zagniezdzenia dochodzi od 5-10 dni,wiec najlepiej poczekac do dnia spodziewanej miesiaczki i zrobic test lub bete hcg.W zasadzie bete mozna zrobic juz 10 dni po stosunku,ale moze dac ona jeszcze bledny wynik chociaz niekoniecznie,wszystko zalezy od przyrostu gonadotropiny kosmowkowej.

Gość hff
A mam jeszcze takue pytanie czy jezeli doszli do wytrysku np 10 dc i przykladowo owulacja miala sie pojawic w 13 dc to jest mozliwosc ze plemniki mogly przetrwac w pochwie 3 czy 4 dni?

Jesli byl to okres przedowulacyjny i sprzyjajace srodowisko aby plemniki przetrwaly,to jak najbardziej.Ale najlepiej sie nie nakrecac,zeby pozniej nie bylo bolesnego rozczarowania,poniewaz czesto bywa tak,ze im bardziej sie chce tym bardziej nie wychodzi.Wiem,ze to nie jest latwe ale czasem trzeba wrzucic na luz

Gość hff
Dziekuje za odpowiedzi i tak jak pani pisze nie nakrecam sie choc nie ukrywam ze bylabym bardzo szczesliwa jakby sie udalo :)

Gość gość
jak dla mnie to teraz masz albo jestes 1-2 po owulacji stąd ten ból. a ból poowulacyjny o niczym nie świadczy