Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

mail z pogrózkami

Polecane posty

Gość gość

2 miesiące temu byłam świadkiem pobicia jednego chłopaka. Obu chłopaków znam z widzenia. Wezwałam policje i pogotowie. Chłopak pobity miał złamaną szczękę i stan zagrożenia życia, ale już jest ok, jest po operacji szczęki. Policja oczywiście mnie spisała jako świadka. Niedługo będzie rozprawa w sądzie i mam byc świadkiem. No i wczoraj dostałam maila od tego chłopaka, który był sprawcą. On ma wyrok w zawieszeniu tez chyba o jakies pobicie. W mailu były pogróżki co do mojej osoby. Mam się zastanowić czy chce zeznawać itp itd bo sie ze mną policzą. Ten facet znalazł pewnie mojego maila na fb. Mąż pracuje jako kierowca międzynarodowy więc nie ma go w domu po 3-4 tygodnie, a ja jestem w 6 m.c. Powiedział, że nie mam nigdzie sama wychodzic a on przyjedzie jak najszybciej i weźmie urlop i oczywiście mam iśc na policje. Na policje pójdę dzisiaj lub jutro ale czy ktos wie co oni moga zrobic? Wezwą go na przesłuchanie tylko i co? Tym bardziej, że mail nie jest podpisany ale oczywiście adres e-mail jest widoczny i od razu idzie sie domyslic kto go pisał. W sumie to trochę mam to gdzieś bo myślę, że ten gościu po prostu się boi dlatego mi wysłał tego e-maila ale czy powinam sie bac ? i co jeszcze moge w tej sprawie zrobić?

Gość gość
nikt nic nie doradzi?

Gość helga3333
Rozumiem Twój strach ale nie możesz się poddawać bo takie typy ciągle będą napadać na porządnych ludzi i ich bić albo zastraszać. Skoro ma wyrok w zawieszeniu to teraz dostanie już normalny i będzie unieszkodliwiony na jakiś czas. O zastraszaniu oczywiście musisz powiedzieć na policji, dzięki temu dostanie surowszy wyrok. Policja może wystąpić do nadawców internetu tego gościa (ISP) o jego adres IP i sprawdzą z jakiego adresu został wysłany e-mail.

Gość gość
ten gość zrobił najgłupszą rzecz jaką można, czyli wysłał ci meila:-o to będzie dowód w sprawie, oczywiście zgłoś to, masz prawo bać się o siebie, myślę, że za zastraszanie dostanie dodatkowy gratis od sądu:-o a ty tak czy siak powiedz, że się boisz w związku z tym, szczególnie, że długo bywasz sama, a przecież nie będziesz wieźniem we własnym domu ...

Gość gość
oczywiście nie przestrasze się go, nie odwołam zeznań itp ale mam tylko nadzieję, że od razu go wsadza i coś z nim zrobią w związku z tym mailem bo mam z domu nie wychodzić?

Gość gość
rozmawiałam z sąsiadka, ktora jest policjantką i mówiła, że mam sie tym mailem nie przejmować. Mam go wydrukować i iść na policję. Mówiła, że nie dosyć, że facet ma wyrok w zawieszeniu, teraz będzie miał sprawę o pobicie to jeszcze mi tego maila wysłał i na pewno trafi tym razem za kraty. Że tym mailem spaprał wszystko. Ale ogolnie się zastanawiam jacy ludzie sa durni. Przecież ten facet ma żonę, małe dziecko i taki d*pek z niego!

Gość gość
kolezanka dostawała smsy z pogrózkami od byłego narzeczonego - gdy sie z nim rozstała - że ma uważac jak z domu będzie wychodziła itp itd. Zgłosiła to na policje i szybko sie gnojkiem zajęli