Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aagatka34

koleżanka i jej sześcioro dzieci, co wypada dać w prezencie?

Polecane posty

Gość aagatka34
więc nie oczerniaj jej,bo mimo że ma ich tyle to dobrze wychowuje,i napewno żadne z nich w takim temacie jak ja założyłam,nie napisało by tego co ty..

aagatka lecz sie!moze jeszcze zachec ja do dalszego rodzenia dzieci,beda dzielic batonik na 16 czesci.ojej jakie to wzruszajace:Dtacy ludzie jak Ty i Twoja znajoma uwazaja za zaszczyt zycie w nedzy.a z tym jedynakiem przesadzilas,bo nie zawsze sa rozpieszczenie.czesto sa tez rozpieszczeane najmlodsze dzieci z rodzenstwa.ale jesne,lepiej naskoczyc na jedynaka i zarzucic mu egozim,natomiast ludziom,ktorzy nie maja NIC do zaoferowania swoim dzieciom poza bieda i zebraniem o pomoc oczywiscie nie masz nic do zatrzucenia.dla mnie to nieodpowiedzialnosc i tyle.

Gość aagatka34
nie naskakuje na jedynaków,ale akurat mój siostrzeniec to taki sknerus:) nie pochwalam tego że ma tyle dzieci,ale co ja mogę?

Gość gość
No chyba proste jak sie nie posiada rodzenstwa to z kim mial by sie podzielic :O Dla mnie tacy ludzie to patologia.koniec i kropka

Gość czasem nagle smutnieje
głupcy z was i tyle,panstwo buli na sieroty i dzieciaki z patologicznych rodzin przebywające w rodzinach zastepczych i domach dziecka a nie chce pomoc rodzinom wielodzietnym ,matkom ktore dają z siebie wszystko zeby wychowac dzieci na przyzwoitych obywateli,rzuca się im po tysiac złotych becikowego ktore nie starcza nawet na dobry wózek,jesli koibeta nie przepija kasy i zajmuje sie maluchami to olej fakt ze ma męza fajtłape i pomoz jej jakos bo mądrzyc sie kazdy potrafi a dzieciaki jak to dzieciaki,nie są niczemu winne ,chcą jesc i bawic sie,chcą sie ubierac w ładne ciuchy jak ich rowiesnicy,nie dawaj pieniedzy bo nie wiadomo na co je przeznaczą no chyba ze matka jest osoba odpowiedzialna i zaradną,kup lepiej cos co sie zawsze przyda np zupki dla niemowląt,,ciuszki,kosmetyki dzieciece,buciki czy komplet poscieli,sama mam małe dzieciaki i uwazam ze jesli wszystkie byłyby takie jak moje Polska miałaby porządnych wartosciowych mądrych obywateli,ładuje się kasę w przestępców i np w kosciół katolicki a zapomina o porzadncyh ale biednych rodzinach biologicznych ktore są zdane często tylko na siebie,ja nie mam pomocy znikąd i żebrac nie zamierzam ,chcę tylko zeby była jakaś sprawiedliwosc w tym kraju bo mimo ze mam 4 dzieci nie uwazam sie za patologie

Gość POMAGAM BEZ GLĘDZENIA
to że facet ciapa to znaczy ze nie powinno się pomagać takim matkom i dzieciom?przecież to one są najbardziej pokrzywdzone przez niezaradnosc faceta

Gość gość
nie jest patologią posiadanie 6 dzieci, tylko to ze ich na to nie stać i to ze matka nawet nie chodziła na kontrole w ciąży. są niewydolni wychowawczo

Gość gość
Mnie nie chodzilo o ilosc dzieci tylko o sam fakt posiadania ich przez ludzi ubogich>to chore i patologiczne,nie majac za co utrzymac piatki robia sobie 6 i pewnie na tym nie poprzestana

Gość gość
Kup im paczkę prezerwatyw. To będzie najlepszy prezent, bo jak widać to twoja koleżanka o tym wynalazku jeszcze nie słyszała. Mam serdecznie k***a dość tych pieśni pochwalnych na temat rodzin wielodzietnych, gdzie bieda aż piszczy i mam dość wiecznego obrażania jedynaków. Co ty agata myślisz, że każdy jedynak to zarozumiały egoista? Znam kilku jedynaków którzy robią dla innych naprawdę wiele.

aagatka jesli chcesz jej naprawde pomoc to wbij jej troche rozumu go glowy,zmus do myslenia, bo dzis podarujesz pieluchy,jutro znowu bedzie ich potrzebowala.a tak swoja droga to dlaczego wszyscy mowia zle tylko o jej mezu,ze niezarady.a ona?sluchaj ja jestem kobieta i to ja decyduje kiedy i ile dzieci urodze.

Gość gość
kup jej prezerwatywy!!!!

Gość gość
Kup im prezerwatywy.

Gość gość
Dzieci w tej rodzinie są pewnie bardziej szczęśliwe i grzeczne niż tych co tu tak się wymadrzaja . Te co tu tak pisze to albo zazdroszczą że mają dzieci bo ich facet nawet kijem nie dotknie a co tu dopiero dziecko zrobić ha ha albo mają dzieci tak nie grzeczne pewnie w poprawczaku. Autorko kup coś dla dziecka żeby to było dla niego tylko albo ciuch pieluchy może karuzele do lożeczka, pozostałym może cukierki niech się podziela .

Gość aagatka34
kiedyś z nią rozmawiałam o antykoncepcji..stwierdziła że jej mąż nie lubi prezerwatyw,a tylko dwoje było planowanych,załamałam się normalnie:( ale jest naprawde fajną dziewczyną i zaradną matką,pomagam jej jak moge

gosc 18:06 tak masz racje zazdroscimy 6 dzieci i zycia w biedzie.wspolczuje takiego toku myslenia:(

Gość aagatka34
czarna ale w tobie dużo złości:(

aagatka bo nie kapuje tej waszej´´logiki´´przed chwila odwiedzilam inny topik,kobieta zostawia dziecko pod opieka rodzicow(bo studiuje w innym miescie),dziecku niczego nie brakuje,odwiedza dziecko,po studiach chce isc do pracy i znalesc mieszkanie,zapewnic dziecku godna przyszlosc,ma ambijcje,ale zostala zjechana przez matki polki od szmat itp.a tu sie rodzi 6 dziecko w biedzie i wszyscy przyklaskuja...

Gość gość
Tak, zazdroszcze 6 dzieci :D wole wydawac na siebie. Tak sie zastanawiam co te dziecioroby zrobia, jak dzieci zaczna czuc sie "gorsze"? Corki dadza d**y ale synowie? Czarno to widze.

Gość gość
"bo nie kapuje tej waszej´´logiki´´przed chwila odwiedzilam inny topik,kobieta zostawia dziecko pod opieka rodzicow(bo studiuje w innym miescie),dziecku niczego nie brakuje,odwiedza dziecko,po studiach chce isc do pracy i znalesc mieszkanie,zapewnic dziecku godna przyszlosc,ma ambijcje,ale zostala zjechana przez matki polki od szmat itp.a tu sie rodzi 6 dziecko w biedzie i wszyscy przyklaskuja..." Tamta dziewczyna została zwyzywana od szmat przez głupie matki zasrane polki, które same gówno mają, więc szlag je trafia gdy widzą, że ktoś planuje studiować, aby zapewnić swemu dziecku to, co najlepsze. One by były szczęśliwe, gdyby każda matka siedziała w domu z dziećmi, w przepoconym dresie i bez żadnych perspektyw na ciekawą pracę.

Gość gość
18:33 ' masz całkowitą rację, pełno niedouczonych kwok na tym forum

GOSC 18:33 w rzeczy samej...ale jak ktos powie prawde to mu sie zarzuca agresje.popieram Twoja wypowiedz.

Gość gość
pieluchy,chusteczki mokre tego idzie sporo przy małym dziecku i na pewno znajoma sie ucieszy z takiego prezentu. No a rodzeństwu to symbolicznie możesz kupić bo czekoladzie :)

Gość aagatka34
czarna masz dzieci?

"wszystkie jej dzieci są grzeczne,starsze opiekują się młodszymi,ostatnio widziałam taką sytuacje gdy byli u nas koło domu,ich babcia dała jednemu batona,to maluszek przedzielił go na tyle części ile miał koło siebie dzieci" xxx Czyli c.hujowo. Myślisz, że te starsze mają ochotę bawić młodsze rodzeństwo? Od tego są rodzice, ale jeśli matka znowu z bębnem chodzi to one - zamiast rozwijać swoje zainteresowania, spotykać się z przyjaciółmi lub zajmować nauką - muszą niańczyć braci i siostry. A co do tego chłopczyka, to mi też się aż łezka kręci - ale z żalu. Myślisz, że on nie miałby ochoty zjeść całego batonika? Pewnie już nie raz matka go upomniała by zawsze dawał kawałek rodzeństwu, więc daje.

Gość aagatka34
a może jest nauczony,żeby dzielić się z innymi? to źle?

aagatka niedlugo planuje bo mnie teraz na nie stac.dlatego tez napisalam,ze jestem kobieta i to ja JA decyduje kiedy co i jak:P

Gość gość
Dzielić się batonikiem z 6 rodzeństwa? Super!!! :D

Gość gość
ale dlaczego nie chodziła do lekarza w ciąży???

Gość aagatka34
też tego nie rozumiem:(