Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

kto się zna na Corelu???KOLORY PILNE!!!!

Polecane posty

Gość gość

muszę wykonać rysunek w coreldraw i mam narzucone konkretne kolory oznaczone jako np. C 0 M 40 Y 60 K 0 -WTF???? jak je znależć i zrobić z nich palete, żebym nie musiała za każdym razem ich wyszukiwać??czy da się to jakoś zrobić??jest ich z 15 i każdy opisany własnie w taki sposób jak wyżej

Gość nie za bardzo. C- cjan, M-mage
nta, Y-yellow, K-blacK Masz na pasku standardowym (zazwyczaj po lewek) wypełnienie do kolorów, to je klikasz, wpisujesz wartość w okienka, klikasz na kwadracie kolorów prawym klawiszem myszy, dodajesz kolor (pojawi się na końcu tego paska po prawej stronie)

Gość gość
w jakie okienka wpisuje wartość??? Mam kolory po prawej stronie, a samo narzedzie do wypełniania po lewej-jak na nie klikne to nie mam zadnego okna zeby wybrać te wartsći które mnie interesują

Gość gość
ok już działa dzięki:)

Wypełnienie jednolite / rysunek, może być potem "Dodaj do palety" ale mam nadzieję że sama już znalazłaś Nie miałam Corela włączonego więc nie pamiętałam nazw :D

Gość gość
nie, jednak nadal nie udaje mi się ich zapisać w palecie:/ mam tylko na samym dole pod ta tabelką ze wszystkimi kolorami z prawej sotrny ale gdy wybieram kolejny kolor to tamten wczesniejszy znika

Po wpisaniu koloru w okienka, kliknęłaś na okno z kolorami po lewej (kwadrat zaznaczenia z kolorem) - jednak prawym klawiszem, a potem na dole kliknęłaś DODAJ DO PALETY? Powinno wyrzucić wtedy kolor na palecie po prawej stronie. Tak możesz dodać wszystkie 15 do palety.

pasek standardowy/ wypełnienie/ wypełnienie jednolite / rysunek (pojawia się: modele: cmyk) / tu masz po prawej stronie okna do wpisywania, po lewej kwadrat wybarwień z kwadracikiem do oznaczania i na dole jego znajduje się dodaj do palety

Gość gość
robię tak i kolory dodają się (pewnie) do palety po prawej stronie w tym pasku ale musze ich szukać (mogę korzystać tylko w tych wymienionych w rysunku który muszę zrobić) a chciałabym stworzyć jakąs mini paletę tylko z tymi wybranymi dla ułatwienia można tak?

Napisałam już, że o ile wiem, nie. Tzn. nigdy nie próbowałam. Ale jak chcesz to zamiast MODELE kliknij w tym oknie PALETY i na Twoim miejscu kombinowałabym z PALETAMI UŻYTKOWNIKA

Nie wiem czemu musisz ich szukać? Są na samym końcu, po kolei, jeden po drugim :D :D :D

Gość gość
w, to je klikasz, wpisujesz wartość w okienka, klikasz na kwadracie k