Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Miaa86

Kiedy ostatni dzwonek na pierwszą ciążę?

Polecane posty

Gość Miaa86

Mam 27 lat i zaczynam się zastanawiać ile czasu mi jeszcze zostało.

Gość hjhjbjbkj
3 lata

Gość gość
z 10 lat ;p

Gość nooooooo z
15 lat moze byc

Gość gość
Dlaczego tyle czasu zwlekasz z zajściem w ciąże?

Gość gość
ja mam 30 lat i zaliczyłam wpadkę hehe...gdyby nie to to jeszcze z 3-4 lata bym poczekała.

Gość gość
teraz kobiety rodzą nawet grubo po 40tce, więc masz jeszcze czas. Mogą sobie gadać, że za późno że tamto sramto owamto... ale tak naprawdę to KTO CI ZABRONI??:) i tyle w temacie :)

Gość Miaa86
Zwlekam, bo jestem z moim obecnym mężczyzną dopiero pół roku. Poza tym na razie żadne z nas niestety nie ma stałej pracy (oboje pracujemy na zlecenie).

Gość gość
Po 30 tce zwrasta ryzyko na downa ,porazenia mozgowe itp. Co za przyjemnosc chodzic jako babcia na wywiadowki do szkoly , na wnuki mozesz sie nie doczekac.

Gość irlandka  juz od dawnaVpracuje
nie sluchaj tego motlochu, bez kasy kaza ci rodzic mimo wszystko hahaha wyjedz znjdz prace zyj jak czlowiek a nie w biede dzieci haha dobre

Gość gość
ostatni dzwonek to tuż przed menopzuzą. Nie słuchaj bzdur ze przed 30. Jasne, że dla organizmu i dziecka najlepiej, ale jak nie masz ustabilizowanej sytuacji, życiowej to nie jest najlepszy czas. Za co je utrzymasz?

Gość 67dadar6, abstarkcja jakas
27 lat -ostatni dzwonek jesuuus maria ja mam 37 i nie mysle jescze hehe

Gość gość
67dadar6, abstarkcja jakas bo tu wszystkie Panie są nastawione tylko na prokreacje, mają po dwadzieścia kilka lat i już się martwią czy zdążą wnuki zobaczyć... tylko skąd ten niż demograficzny?

Gość gość
Ostatni dzwonek jest przed menopauzą. 30 lat to jeszcze młody wiek.

Gość 67dadar6, abstarkcja jakas
bo ich marzenie to domek na kredyt,slubek na kredyt, dzisdzius tez na kredyt marzenie polki, ludzieeeeeeeeeee popracowac kupic cos , uczuc sie , zwiedzac, a nie z kredytemw zycie wlazik, matko boska, bez mieszkania i pracy jescze

Gość gość
Ja mam wrażenie, że one w wieku 25 lat już na wnuki czekają:)

Gość gość
Swoją drogą nie wiem, skąd się w Polsce bierze taka mentalność. Chodzi mi o przekonanie, że kobieta po 25 r.ż. młodość ma już za sobą. Ja mam 30 lat, wyglądam i czuję się na 20. Nikt mi nie wmówi, że jestem już stara i bezpłodna. Acha, a dzieci nie planuję. Może koło 40.

Gość gość
kredyt to biorą te co maja pracę i plany, to jeszcze pół biedy. Ale najpierwsze do rozmnażnia są te co kątem u teściów mieszkają i nie mają pracy.

Gość gość
ja zaszłam w wieku 21 lat, byłam wtedy z moim obecnym mężem 2 lata, nie żałuje, aczkolwiek gdy myśleliśmy o tym pierwsze było "mamy pracę" mąż miał stałą, ja na normalną umowe, jeszcze nie stałą. Obecnie jestem na macierzyńskim, potem zasiłek dla bezrobotnych, a potem ide na 1/2 etatu chyba że gdzieś na stażu pójdą mi na rękę i będę mogła pracować mniej niż 8h, ale np 6 dni w tygodniu. Kiedy ostatni dzwonek? trudne pytanie, bo tak naprawdę niby przed 30stką lepiej (mniejsze powikłania w czasie ciąży) moja znajoma zwlekała z decyzją do 36rż, miała inseminacje, nie ważne są powody, ale donosiła do 12tc, jak się cieszyliśmy że ostatni trymestr prawie dobiegł końca okazało się że płód ma potężną wadę i niestety nie dało się tego uratować, jest tak zrezygnowana że o następnym nie chce myśleć. Tak naprawdę to Ty wyznaczasz granicę ;)

Gość gość
Zamiast jako 40 letnia babka realiZowc siebie to w pieluchach bedziesz siedziec

Gość gość
Wolę realizować siebie teraz i korzystać z najlepszych lat życia. Inni wolą młodość zagrzebać w pieluchach. Każdy wybiera inaczej.

Gość gość
Nikt ci tego nie powie, nawet najlepszy lekarz, nawet jak kobitki mają choroby, wydaje się że nic z tego, to tych "cudów" nie brakuje i zachodzą w ciążę. Ja w wieku 27 lat czułam się za młoda na dziecku,ale tuż pod 30 poczułam że zegar biologiczny tyka ;), urodziłam 10 dni przed swoimi 31 urodzinami :)

Pierwsza corke urodzilam 4 dni po swoich 32 rodzinach, druga tydzien przed 35 urodzinami. Wczesniej nie mialam " okazji " zostac mama. Wolalam czegos dorobic sie I poczekac na tego odpowiedniego faceta :)

Gość gość
Urodziłam synka mając 31 lat, zaplanowany bo tylko dziecka brakowało nam do szczęścia:)

Gość gość
Nie spiesz sie,ja sie spieszylam do 30 i teraz wiem ze moglam jeszcze poczekac. Czulam sie taka gotowa,a jednak nie bylam i macierzynstwo mnie przerasta. Urodzilam majac juz 30 a trzeba bylo poczekac tak jak chcialam wczesniej,majac 35.