Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zielony robak w paski

Ciemieniucha

Polecane posty

Gość Zielony robak w paski

Dziewczyny, powiedzcie co u Was pomogło na tę przykrą przypadłość? Dzisiaj zauważylam że pod masą włosów mojej córki, ciemieniucha się zaostrzyła - jakieś parę dni temu pojawiło się parę łusek, wyczesałam, myślalam że tyle....a teraz mam wrażenie że jest gorzej i więcej tego. Codziennie córka jest myta, co 3,4 dni myję główkę szamponem, a każdego dnia po prostu samą wodą jest spłukiwana dokładnie. Czy wystarczy smarowanie oliwką przed kąpielą, wyczesywanie i mycie? Podzielcie się Waszymi metodami@ dzięk serdeczne!

Gość gość
ja wyczesałam przez 3 dni po smarowaniu oliwką i pomogło

Gość gosc potrzebujacy porady
ja stosowalam ziajke na ciemieniuche i mylam nia glowke dziecku splukiwalam i nakladalam szmpon i ponownie splukiwalam , Ciemieniuszka ladnie sie wymywala ., bez koniecznosci wyczesywania . Czasem jak mi sie chcialo to jeszcze zanim szlam kapac nakladalam oliwke

Gość gość
Ja tylko ok pół godziny spwdd kąpielą smarowalam oliwka.. Natomiast koleżanki córka miala całą główkę w tych łuskach i w żaden sposob nie mogli sie tego pozbyć. Próbowali różnych maści i nic. Aż wkoncu pani w aptece poleciła go jakąś zwykła najtańsza masc i pomogło.;)