Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

rozmowy o pracy z moim ojcem lat 50 i jego wyobrażenia o rynku pracy

Polecane posty

Gość gość

1. idz na rozmowe kwalf. i powiedz im ,że zaczniesz pracę od lipca - ja bede stawaic warunki? 2. powiedz,że sie przyuczysz - mam odpowiedziec na ogłoszenie gdzie zaznaczją ,że wymagane doświadczenie 3. powiedz,że możesz pracować do 22 - praca do 24, a ja mam wymyslac ,ze bede tlko do 22 :D:D a potem on mówi,że ja nie moge znalezc pracy a tyle ogłoszenn! przeciez nie moge pracodawcy stawiac warunkow

Gość kinia-;)
ale jaja! ja nie mogę, kochana smiej się z tego, ja pracuje w szkole a moja matka myśli, że na zakońcenie roku ktoś mi poł świniaka da;)

Gość gość
Ja mam to samo, tyle, że mój jest starszy i wciąż żyje w przekonaniu, że jak mam mgr, to będą się o mnie bili. Za jego czasów wystarczyło, że ktoś miał mgr i jemu wręcz wysyłano propozycje pracy i on jest przekonany, że ja nie szukam pracy tylko wybieram w ofertach i wybrzydzam. Jak znalazłam umowę zlecenie (z trudem) to narzekał, że taką gównianą robotę znalazłam. Mam pracować w urzędzie (bo wg niego do tego nie trzeba wykształcenia administracyjnego) od 7 do 15 i zarabiać co najmniej 3 000

Gość gość
Mój dziadek ma 79 lat i żyje w przekonaniu, że skoro mam mgr to też będą rozchwytywana na rynku pracy i taka wielce wykształcona. Poza tym twierdzi, że najlepszy zawód to fryzjerka i ja bym była taka dobra w tym bo jestem wysoka i "babom dostawałabym do kołtunów"

Gość gość
Autorze tematu - ale Twój ojciec nie jest jeszcze taki stary, a tak plecie... Mój ma 47 lat i nie jest jakiś zacofany, wręcz przeciwnie - technologicznie jest bardziej do przodu niż ja - lat 24

Gość gość
Dobre, moja matka identycznie zorientowana lat 56.Masz mgr, to wygrałaś los na loterii, przecież masz wyższe:) Po co masz przychodzić do pracy o 9, przecież zaczynasz o 10, nadgodziny niech płacą. Dzwoni do mnie w czasie pracy i gada, wyjdź, kup, zapłać, załatw.Jeszcze się denerwuje, że jak to nie mogę wyjść, pewnie nie chcę. Poproś o podwyżkę, przecież wszystko takie drogie. Niech na "picie" nie wystawiają całych dochodów, zapłacisz mniejszy podatek:) Za mało zarabiasz, szukaj lepszej pracy:)nadmienię, ze tej też mi nie załatwiła, w niczym mi nigdy nie pomogła.Sama siedziała w biurze, potem byłą na rencie, zarabiała na wszystko ojciec:) Myśl z tym "swoim" o ślubie, mówię jej,że nie mamy teraz kasy, dobrze,że "ten mój" znalazł w końcu pracę.:) Też źle, bo za mało zarabia, jest niezaradny. Powinniśmy wyjechać do Londynu, tam wszyscy dobrze zarabiają, potem wrócić i kupić dom:) Dlaczego nie jedziemy na wakacje w lipcu, ma być ładna pogoda, bo nie mamy teraz urlopu, a nie możesz na L4 pojechać, potem urlop weźmiesz to sobie odpoczniesz:) Masa jeszcze podobnych głupot, ja z nią nie gadam już nawet, udaję,że słucham i robię swoje, masakra normalnie:) Ogólnie to chyba moja matka żyje w końcówce lat 90, no góra rok 2000, nie ogarnie już wielu kwestii. Głupia jest normalnie.To moja matka, szanuję ją , ale i braki umysłowe widać z kilometra. Ojciec całkiem inny typ, Matka byłą bardzo ładna jak była młoda, to wiele tłumaczy:) Moja siostra ciągle wojny toczy z matką, bo nie potrafi zrozumieć, że można tak wszystko pojmować, ja już dawno to olałam.

Gość Mam to samo!!
Mój ojciec ma 65 lat i tez mu się wydaje że praca jest wszędzie i że to ja mam stawiać warunki :D

Gość gość
a mój tata ma 80 lat a tak jest ze wszystkim na biezaco (nawet z technologia) ze nie raz sie sama dziwie

Gość gość
moi są po 50tce i ogarniają rzeczywistość ;) Trochę problemów sprawia im tylko coraz nowsza technologia (szczególnie mama) ale tak to są na bieżąco :)

Gość gość
Ale to jest dołujące, nie dość że na nic Cię nie stać, to po całym dniu roznoszenia CV wracasz zdygana do domu, z dołem - i dodatkowo Cię rodzinka pogrąża pytaniami, czemu jesteś tak leniwa i nie szukasz pracy