Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Aseksualna21

złamał mi się właśnie ząb

Polecane posty

Gość Aseksualna21

czesc, z pol roku temu jak jadlam bułkę, to połowa dolnej 7 mi wypadla.. byłam strsznie załamana, ale poszłam szybko do dentysty, i zalozyla mi plombe, taalk mi go naprawila. Dziś jadłam jajecznice, nawet nie pomyslalam, ze to ząb, ale nagle poczułam coś twardego i śmierdzącego, myslalam, ze to ( wiem, to glupie ) jakies pozostalosci po kurczaku, którego był tam zarodek.. tak mi smierdzialo jajkiem zepsutym, ze wyrzucilam calą jajecznice i chleb, poszlam umyć jame ustą, bo czulam te zgnile jaja w ustach. Nagle patrze, a to mi częsc tego zęba wyleciala... nie boli mnie on, ale umylam zęby, a smród sie utrzymuje..nie wiem, co to moze byc..

Gość gość
może plomba Ci wypadła, mi kiedyś wypadła, najlepiej idź do dentysty sama i tak nic nie zrobisz

no tak, wiem, ze mi wypadała, bo mam znowu połowe zęba, ale dlaczego mi tak śmierdzi z niego zgniłym jajkiem ? Czy przez to bede musiala usunąc reszte zęba ?

Gość gość
a jest czarny w środku czy normalnie wygląda?

Gość gość
jest jakiś brązowy...:(

Gość gość
niedoczyszczona próchnica, zab psuł się dalej pod plombą. Do dentysty, ale do innego!

Gość gość
czy jest prawdopodobieństwo usunięcia ? jestem młoda, nie chce byc bez zęba..

Gość gość
pewnie ci go normalnie wyczyszczą, a jak będzie bardzo źle to zrobią kanałowe, usunięcie to ostateczność

no i ząb do usunięcia. nigdy nie mialam usuwanych zębów, czy to boli ? nawet pod znieczuleniem, na pewno coś czuc.. i bede miala dziure- puste miejsce, tragedia, jestem załamana..