Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nasza Kochana Polska

Zapraszam do czytania i dolaczenia sie do dyskusji.

Polecane posty

Nasza Polska- tyle pieknych miejsc, takie piekne krajobrazy a nie potrafimy na tym nawet zarobic. Latem pogoda bywa bardzo piekna rowniez zima potrafi nas zaskoczyc lecz malo kto chce tutaj przyjezdzac. A dlaczego? Przez opinie jaka mamy wyrobiona w innych krajach. Jest mi wstyd za nasz kraj , moze nie za kraj jak za ludzi ktorzy tym krajem rzadza. Zamiast porownywac sie do krajow biedniejszych od naszego, zacznijmy porownywac sie do krajow w ktorych jest lepiej. Polske drogi blagaja o litosc, szpitale beznadziejne, budynki szare i ponure a ludzie ? W Poslce ludzie zyja z tygodnia na tydzien z miesiaca na miesiac. W naszym kraju jest albo klasa bogata albo biedna juz coraz mniej jest klas srdnich. Zero pomocy od rzadu- bo rzad nas OKRADA! Pan Donald Tusk zapytal sie kiedys co zrobic z pieniedzmi z Uni Europejskiej - Tym pytaniem sie przerazilam ! Czy on nie ma okien, czy nie widzi co sie dzieje do okola? Oczywiscie ze ma lecz ne chce tego widziec. Podrozuje po Europie i widze ta zmiane. Polacy sa coraz bardziej zawistni, zazdrosni, zazaleni i zdrugotani. Malo kto sie usmiecha. Mam przyklad: poszlam z kolezanka do kawiarni, zamowilam 2 kawy i ciastka. Pracownice byly nie mile, odburkiwaly i podsluchiwaly nasza rozmowe - zero usmiechu na twarzy.

Gość gość
Zgadzam sie z Toba...

Gość 258414
tez sie zgadadam ... nasz rzad to dno ! a dzieki niemu i my

Gość gość
jak się tu Polacy mają uśmiechać jak każdy zdołowany problemami egzystencjalnymi

O tym wlasnie mowie. Wielu mlodych ludzi wyjezdza. A jak by tak wszyscy co wyjechali wrocili i zrobili strajk o lepsze zycie? walczyli o swoje prawa? moze bylo by inaczej niz jest teraz. Dzieje sie coraz gorzej nie coraz lepiej. ceny ida w gore a wyplaty takie same.

Gość fsjwncjsiksd
ja tam nie narzekam ... puki co zyje mi sie dobrze. Moj ojciec ma wlasny biznesik wiec nie bede mial takich zmartwien.

Gość gość
A ja wlasnie jestem na etapie pakowania,zabieram swoje 3 dzieci ,meza i jedziemy:)bilet mamy tylko w jedna strone!Nigdy tu nie wroce.

Ja aktualnie tez nie mieszkam w Polsce a szkoda bo tesknie za rodzina i moimi znajomymi... ale potrzebuje pieniedzy aby sie utrzymac i zyc. Ta bieda w Polsce rozlancza rodziny. A gdzie wyjezdzacie ?