Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Victoria@@@

Pytanie do kobiet

Polecane posty

Gość Victoria@@@

hej,tydzien temu uprawialam sex z partnerem,staramy sie o dziecko,byl to pierwszy dzien po skonczonej miesiaczce.Mozliwe ze moglam zajsc w ciaże?od wczoraj boli mnie brzuch i jestem senna,na test jescze za wczesnie...pierwsze dni po miesiaczce sa plodne czy nie?

Gość gość
teoretycznie nie, ale wszystko możliwe. Podam Ci prosty przykład. Załózmy ze masz regularne miesiączki co 28 dni i pierwszego dnia każego miesiąca zaczyna Ci się okres.Srodek cyklu przypada na około 14 dzien miesiąca, więc: płodna będziesz mniej więcej 3 dni przed 14-tym i 3 dni po. Więc myślę ze chyba nie jestes w ciaży :)

za malo danych, po pierwsze jak dlugo trwala u Ciebie miesiaczka ? tydzien, dluzej, krocej? po drugie jak dlugie masz cykle? po 3cie skoro zaczyna teraz Cie bolec to mysle ze wlasnie dojrzewaja Ci jajeczka, czyli jestes jeszcze przed owulacja a to oznacza ze z ciazy nici - jezeli chcecie miec dziecko to starajcie sie przez caly cykl a nie przez dzien czy 2

Gość Victoria@@@
dzieki za odpowiedz,tez myslalam ze to raczej niemozliwe ale zastanowil mnie fakt ze rozbolal mnie brzuch w dolnej czesci,przed pierwsza ciaza tez bolal mnie brzuch i bylam spiaca,pozniej poronilam

Gość Victoria@@@
miesiaczki mam reguralne od jakiegos roku,trwaja maksymalnie 5 dni,ostatnia trwala 4,dopiero zaczelismy sie starac po drugiej od poronienia,tak powiedzial lekarz ze najlepiej po drugiej..

czyli co kochaliscie sie w 5 dniu cyklu? w takim razie zeby zajsc w ciaze Twoj cykl nie moglby byc dluzszy niz 21 dni