Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gość

Wyjeżdżając,nie boicie się o siebie i dzieci? Rasizm i inne.

Polecane posty

Gość gość

Tyle się czyta i słyszy,że Anglik zabił Polaka,zaginął Polak itp..... Nie piszscie że w Polsce to samo,ale jednak jakby nie patrzeć to w UK i innych krajach jesteście emigrantami,i nigdy nie będziecie u siebie(nie chodzi o to że czujecie się jak u siebie). Nie boicie się o dzieci? Wyjeżdżacie,idą do szkoły,i co? Przecież rasizm jest bardzo powszechny w każdym kraju,bez względu na wiek. A dzieci (Anglików) jednak mają na wiele pozwolone. Nie raz się czyta jak młodociany zrobił coś Polakowi :P

byłeś, widziałeś, rozmawiałeś z polskim dzieckiem chodzacym do szkoły, czy tylko mądrosci onetu spijasz?

Gość gość
wszystko sie zmienia, media byly przeciwko nam Polakom dlugo, ale to sie zmienia, dzisiaj np we wiadomosciach BBC pokazali I chwalili polska tenisistke Radwanska, ostatnio tez duzo mowia o sukcesach Polakow w sporcie, czego raczej nie mozna bylo zauwazyc na olimpiadzie I wczesniej. Polak byl raczej w mediach UK pokazywany jako ten co cos zlego zrobil, to sie juz zmienia, powoli stajemy sie czescia ich spolecznstwa, a gdy po referendum UK zamknie granice dla przyplywu polskich kryminalistow, ktorych setki sie tu ukrywa, a tych co tu sa wywali, staniemy sie dla nich codzinnoscia.

Gość gość
nasz dzieci nie spotkaja sie z rasizmem, bo beda od nas lepiej mowic po angielsku, dodatkowo posiadaja polska determinacje by byc lepszymi I dazyc do lepszego zycia, nawet dzieciaki beneficiarzy, w pewnym momencie wyzwola sie od swoich zacofanych mentalnie rodzicow I stworza w UK lepsze zycie niz moglyby w Polsce, bo UK daje wiele szans, a w Polsce wystarczy ze raz powinie ci sie noga, albo twoje zycie zalezy od debili I degeneratow I giniesz marnie....

a czy media w ogóle pokazują jakieś dobre wiadomości? jaki to jest odsetek? ktoś chce czytac o sukcesach cudzych dzieci? może, ale ciągle zbrodnie i przetępstwa lepiej się sprzedają

Gość gość
PSY SZCZEKAJA A KARAWANA JEDZIE DALEJ :D

Gość gość
no media w Uk bardzo sprytnie kamufluja sukcesy Polakow, unikaja jak ognia uzycia slowa "polish" w odniesieniu do jakis polskich sukcesow, czy dobrych rzeczy. Gdy np Polak narazil zycie dla napadnietego jubilera w Anglii, pisali I mowili o nim nie ze Polak, tylko "mlody czlowiek", ale gdy pewien Polak zamordowal Brytyjke to trabili, wszedzie, ze Polak. Ale jak ktos napisal, psy szczekaja a karawana jedzie dalej, z czasem nawet nasz kuchnia stanie sie ich kuchnia narodowa :D, tj teraz chinszczyzna :D

Gość gość
Do osoby od kryminalistów. Nie można oceniać cżłowieka z góry. Ja byłem karany(nie siedziałem w więzieniu) Z żoną i córką od 2 lat jestem w Anglii. Swojego czynu bardzo żałuję,pracuję uczciwie i nie popełniam tych błędów. Więc nie każda osoba popełniająca zły czyn jest zła.

Gość gość
Niepokoja mnie faceci siedzacy na kobiecym forum :D

Gość gość
Niepokoja mnie faceci siedzacy na kobiecym forum :D

Gość gość
Mało tu facetów :P

Gość gość
liczy sie ilosc czy jakosc? :D

Gość gość
nie, ciapak dla ciapaka, uczymy sie :)

Gość gość
ciapak ciapakowi pomoze a polak polakowi nie. Taka prawda.

Gość gość
powtorze bo kogos zabolala prawda :D najwiekszym rasista dla polaka jest drugi polak. i bede powtarzac to w nieskoncsonosc

Gość gość
Ja znam dzieci które chodzą tutaj do szkoły i właśnie lepiej Polskie dzieci dogaduja sie z anglikami,niz polakami czy ciapatymi. Ciapaci bywaja strasznie złosliwi i zadziorni.

Gość gość
Nie uzywac slow jak nie znasz ich znaczenia.Polak dla Polaka rasista byc nie moze.Wrogiem,niestety tak.Natomiast juz samo uzywanie okreslenia "ciapak"jest przejawem rasizmu.Ale o tym nikt przeciez nie wie...

dzieci w szkole potrafią być podłe, ale to nie jest kwestia tylko rasizmu - zawsze są tacy co potrafią się znęcać i z perspektywy czasu powiem, że to na ile mi dokuczali przez bycie Polką nie umywało się do tego jak potrafili dręczyć niektóre dzieciaki.

Gość gość
No to zaczynam docenic szkole francuska-przynajmniej ta,ktora znam z autopsji :-)

Gość gość
dla mojego syna podle byly dzieciaki w Polsce bylismy biedni I z tego powodu nie chcialy sie z nim awic, nie stac nas bylo na markowe ciuchy, slodycze itd. Bylo to 9 lat temu, gdzie jeszcze nie bylo mody na kupowanie w lumpeksach I kazdy nawet do warzywniaka sie lansowal. Jestesmy w UK I nas syn nie mial zadnych problemow z integracja, przeciwnie dzieciaki bardzo mu tutaj pomogly z nauka jezyka, nauczyciele tez. Teraz jego jezyk angielski jest lepszy niz polski, a sam pomaga tutejszym dzieciakom w przedmiotach scislych, bo w tym jest najlepszy. Zarabiamy normalnie, wreszcie jemy normalne jedzenie a nie przecenione pasci, wygladamy jak ludzie, a nie zebraki, bo choc pracowalismy to po oplaceniu oplat, wielki g... nam zostawalo, a ile razy nas pracodawcy oszukali I nie zaplacili. Bylismy mobilini w Polsce, przeprowadzalismy sie za praca, a to tylko generowalo koszty. Polska nie jest krajem dla ludzi uczciwych, summienych I pracowitych. Trzeba byc knciarzem, cwaniakiem lub miec uklady inaczej bedziesz pracujacym zebrakiem... Ptriotyzm zostawiam dla idiotow, ktorzy nigdy nie szli spac z pustym zoladkiem.

Gość gość
Mojego dziecka jeszcze nigdy nie spotkala zadna przykrosc z powodu pochodzenia, moze i nie jestem u siebie ale staram sie integrowac z miejscowymi... Co do opini o polakach to wlasnie polacy jako pracownicy maja bardzo dobra opinie, pracowici itp ale oczywiscie w kazdym stadzie znajdzie sie ta czarna owca.... Pracuje z samymi anglikami, nikt mnie nie przesladuje z powodu mojego pochodzenia, czasami nabijaja sie z mojego akcentu, ale na to juz nic nie poradze :) ogolnie staram sie wykonywac swoja prace jak najlepiej i ludzie nie patrza na mnie przez pryzmat narodowosci ale tego co robie i kim jestem, tak mysle. Moze i ludzie mowia cos za moimi plecami, ale zwykle to jakies wredne osobniki ktore obgaduja wszystkich...

Gość gość
Nie.

Gość gość
dziekuje losowi ze nie mieszkam w UK

czego mam sie bac urodzily sie w szwecji sa u siebie sa obywatelami tego kraju ich jezykiem ojczystym jest szwedzki , ja jako polka od szweda nigdy nie uslyszalam nic nie milego nigdy nie bylo przykrych sytuacji a te ktore sie zdarzaly policzyc na palcach to byly przykrosci od polakow lub innych szumowin typu ciapak ochroniarz , dciapak kontroler- bileter, ale to bylo na poczatku teraz po 17 latach jestem obcykana w mowie pismie i swoich prawach wiec takich typow spuszczam szybko jak wode w kiblu

Gość gość
W UK sa wszystkie nacje, ludzie o roznych pogladach, kolorach skory, wyznaniach I nikt tu sie nie boi rasizmu, ale jesli ktorej z nich chcialoby jechac do Polski to dopiero sie boja. W BBC bylo tyle o tym jaki jest w Polsce rasizmu, ze moja kolezanka mulatka boi sie jechac Na wakacje do Polski. Jak mam jej wytlumaczyc, ze to nie prawda?

Gość gość
agonia wyzej-dlaczego jestes taka ograniczona..."szumowino"...?

Gość gość
Nie ma rasizmu? Dobre sobie. Mało to Polak dostał wp*****l,za to że jest Polakiem. Mało to dziecko Polskie było dręczone? Haha